Οι θυσίες χιλιάδων ζώων μετέτρεψαν τους δρόμους της Ντάκα σε ποτάμια αίματος

Οι θυσίες χιλιάδων ζώων μετέτρεψαν τους δρόμους της Ντάκα σε ποτάμια αίματος Facebook Twitter
8

Το αίμα από τις εκατοντάδες θυσίες των ζώων που έγιναν στο πλαίσιο του τελετουργικού για τη μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adh ή γνωστή ως η γιορτή των θυσιών, σε συνδυασμό με τη βροχή, σχημάτισαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές ποτάμια αίματος, σε ένα σκηνικό που έμοιαζε βγαλμένο από σκηνή της Αποκάλυψης.

Οι θυσίες χιλιάδων ζώων μετέτρεψαν τους δρόμους της Ντάκα σε ποτάμια αίματος Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον Guardian, το κακό σύστημα αποστράγγισης προκαλεί πολύ συχνά πλημμύρες στη Ντάκα. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν ποτέ τόσο ορατό, όσο χθες όταν και θυσιάστηκαν χιλιάδες πρόβατα, κατσίκες και αγελάδες.

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι απέφυγαν τις ειδικά διαμορφωμένες περιοχές για τις θυσίες και προτίμησαν τα γκαράζ και τους δρόμους γύρω από τα σπίτια τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία εφιαλτική πρόσμιξη αίματος και νερού που πλημμύρισε τους δρόμους και τις στενές λωρίδες ασφάλτου της μπαγκλαντεσιανής μεγαλούπολης.

 «Ένιωθα σαν να περπατούσα σε μία μετά-αποκαλυπτική γειτονιά» δήλωσε ο Atish Saha, καλλιτέχνης με έδρα τη Ντάκα. «Για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα. Ήταν μια εικόνα μαζικής βίας που δεν θα έπρεπε να τη βιώνει κανένας».

Οι θυσίες χιλιάδων ζώων μετέτρεψαν τους δρόμους της Ντάκα σε ποτάμια αίματος Facebook Twitter

Τα νερά είχαν ως επί το πλείστον υποχωρήσει μέχρι σήμερα το πρωί, αλλά η άσφαλτος και το χώμα είχαν ακόμα ένα κοκκινωπό χρώμα και ήταν γεμάτες με εντόσθια ζώων.

Οι θυσίες χιλιάδων ζώων μετέτρεψαν τους δρόμους της Ντάκα σε ποτάμια αίματος Facebook Twitter

Με στοιχεία από τη Guardian

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφνίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Διεθνή / Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφανίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Ο σολομός Chinook που μεταναστεύει το χειμώνα θεωρείται απειλούμενο είδος από την NOAA και έχει χαρακτηριστεί από τον οργανισμό ως «ένα από τα εννέα είδη που θεωρούνται πιο απειλούμενα με εξαφάνιση στο εγγύς μέλλον»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Διεθνή / Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέτρεψε αμφιλεγόμενο νόμο που υπονόμευε τις ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς, μετά από μαζικές διαδηλώσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-σοκ για την Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Διεθνή / Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών και εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Νέα έρευνα καταγράφει συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου στο Τιγκράι: βιασμοί χιλιάδων γυναικών και παιδιών, εγκυμοσύνες υπό πίεση και μυριάδες τραυματισμοί
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM