Καθησυχαστικός ο Γιούνκερ για το μέλλον των Βρετανών εργαζομένων στους θεσμούς

Καθησυχαστικός ο Γιούνκερ για το μέλλον των Βρετανών εργαζομένων στους θεσμούς Facebook Twitter
2

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε καθησυχαστικός σήμερα για το μέλλον των Βρετανών εργαζομένων στους θεσμούς, παρά το Brexit.


"Είστε «υπάλληλοι της Ένωσης» (...) Αφήσατε τα εθνικά «καπέλα» σας στην πόρτα όταν μπήκατε σε αυτόν τον θεσμό. Σήμερα, αυτή η πόρτα δεν κλείνει πίσω σας", αναφέρει ο Γιούνκερ σε επιστολή που τους απηύθυνε, στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. "Ήσασταν ανέκαθεν Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, πιστοί στην Ένωσή μας και συμβάλλατε τα μέγιστα στο ευρωπαϊκό σχέδιο", προσθέτει το κείμενο αυτό.


"Υπό αυτό το πνεύμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, θα εργαστώ τώρα με τους προέδρους των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών για να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσουμε να επωφελούμαστε από τα αξιοσημείωτα ταλέντα και την εμπειρία σας", συνεχίζει ο Γιούνκερ. "Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω ό,τι είναι μέσα στις δυνατότητές μου, ως προέδρου της Επιτροής, για να σας στηρίξω και να σας βοηθήσω σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία", υπόσχεται εξάλλου στους Βρετανούς εργαζομένους.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.164 Βρετανοί εργάζονται σήμερα σε διάφορες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελούν δηλαδή το 3,5% των συνολικά 32.966 υπαλλήλων της. Ο αριθμός αυτός είναι σχετικά μικρός, σε σύγκριση με τους Βέλγους υπαλλήλους (5.400) ή τους Ιταλούς (3.858).

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM
ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι με ποσόστωση ανάλογα με τον πληθυσμό του κράτους μέλους. Αλλά αφού δεν είναι μέλος πρέπει να φύγουν γιατί τους πληρώνει η Ευρώπη και αφορολόγητα με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμενων. Κοινώς τα πόδια σε δύο βάρκες δεν μπορείς να τα έχεις.