Nτάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα υπάρχει πολύς πλούτος αλλά είναι κρυμμένος ή στο Λονδίνο

Nτάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα υπάρχει πολύς πλούτος αλλά είναι κρυμμένος ή στο Λονδίνο Facebook Twitter
9

«Το πιο λυπηρό πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ  σε φόρουμ διαλόγου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, μίλησε και για την ανάγκη της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι «από το καλοκαίρι, το Eurogroup έχει υπάρξει μακράν πιο παραγωγικό, αλλά τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

 «Το ελληνικό χρέος είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί ένα μεγάλο θέμα, δεν θέλουμε να το ξεφορτωθούμε, δεν θα υπάρξουν κουρέματα. Αλλά θέλουμε να εξετάσουμε τρόπους να το ελαφρύνουμε», τόνισε.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκαν και στο  Eurogroup, της 24 Μαΐου, σημειώνοντας ότι «δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης. Είναι επιζήμιο για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ας ξεκαθαρίσουμε το θέμα».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπεραμύνθηκε της στρατηγικής της ευρωζώνης αναφορικά με την Ελλάδα, σημειώνοντας για τα μέτρα ότι «είναι σκληρά, αλλά πρέπει να ληφθούν».

Ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ των μέτρων τα οποία χαρακτήρισε σκληρά, που πρέπει όμως να ληφθούν. «Οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν φόρους, κάτι όχι ευχάριστο ιδιαίτερα σε μία κρίση, αλλά πρέπει να γίνει για να χτιστεί μία χώρα. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει δύσκολα μέτρα. Δεν θα το αρνούμουν ποτέ αυτό», ανέφερε.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM