Βαρουφάκης στον Economist: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει

Βαρουφάκης στον Economist: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
7

Σε συνέντευξή του στον Economist ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προέβλεψε την δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στο 4%, λέγοντας μάλιστα ότι στην ουσία πήρε τη θέση του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και συνεχίζει: «Θα καταρρεύσει. Είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω τι θα αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κόμμα δεν έχει μέλλον».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει διότι επιχείρησε να παραβιάσει τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, αλλά επειδή προσυπέγραψε μία δημοσιονομική πολιτική που δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Επανέλαβε ξανά την άποψή του ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήθελαν καν να συζητήσουν τις προτάσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας διότι «δεν ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στους Ισπανούς, τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους ότι θα μπορούσαν να εκλέξουν μία κυβέρνηση που θα εφάρμοζε τις δικές της ιδέες».

Σημείωσε επίσης ότι δεν πιστεύει πως ο Μάριο Ντράγκι θα επέτρεπε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν η ελληνική κυβέρνηση επέμενε στις θέσεις της, καθώς και ο ίδιος ο διοικητής της ΕΚΤ θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Μάλιστα, αποδίδει την στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην αποδοχή των δημοσιονομικών στόχων των πιστωτών σε τρία-τέσσερα άτομα από τον στενό πυρήνα του υπουργικού συμβουλίου. «Δεν το είχα προβλέψει. Αν το είχα προβλέψει, δε θα είχα μπει στην κυβέρνηση», ισχυρίστηκε ο κ. Βαρουφάκης.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Θυμαμαι,και μαλιστα με καποια "νοσταλγια",την περιοδο των πρωτων μηνων του 2015.Οταν σε "χρονο μηδεν" ο Βαρουφακης αναδειχθηκε ως η "νεα μεγαλη ηγετικη προσωπικοτητα"οχι μονον της ελληνικης,αλλα και της παγκοσμιας σκηνης.Οταν σε καθημερινη βαση τα διεθνη ΜΜΕ φιλοξενουσαν δυο-τρεις συνεντευξεις του.Οταν το 'πουκαμισο εξω"και η 'μοτοσυκλεττα'δημιουργουσαν ενα παραληρημα ενθουσιασμο και,σχεδον,ενα νεο"fashion trend".Οταν η δημοφιλια του στην χωρα μας "χτυπουσε" απιστευτα ποσοστα ,αναλογα με αυτα του μακαριτη του Αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου! Οι οπαδοι του Συριζα 'παραληρουσαν",ενω και πολυ μεγαλο ποσοστο των οπαδων ολων των αλλων κομματων θαυμαζαν και εγκωμιαζαν τον ανδρα !Αισθανομουν,τοτε,απιστευτα μονος οταν ανηκα ,απο τον Φεβρουαριο του 2015,σε μια σχεδον ανυπαρκτη μειοψηφια οποια υποστηριζε (...και αιτιολογουσε το γιατι...)οτι ο Βαρουφακης ειναι μαλλον η χειροτερη επιλογη που θα μπορουσε να κανει ο Τσιπρας για τον απολυτως ζωτικο ρολο του "αρχιδιαπραγματευτη"στην διαδικασια σωτηριας της χωρας.(Οποιος δεν βαρυεται μπορει ευκολα να ανατρεξει στα τοτε σχολια μου).Ακουγα τοτε 'τα μυρια οσα'απο τους "θαυμαστες"του ...τεραστιου Γιανη !Ας ειναι.Ο χρονος κυλισε γρηγορα και η μεγαλη πλειονοτητα των πολιτων,αφου αντεληφθη τι ακριβως συνεβαινε, το...ξανασκεφθηκε.Και αλλαξε αποψη για τον"νεο ηγετη" !Εκεινος που δεν αλλαξε καθολου,βεβαια,ειναι ο ιδιος ο Γιανης.Παρεμεινε αυτο που ηταν παντοτε.Ενας "ναρκισσος".Ενας ανθρωπος "ερωτευμενος με τον εαυτο του",για τον οποιο η δημοσιοτητα,η προβολη του απο τα ΜΜΕ,ειναι το νερο της ζωης απο την πηγη της αιωνιας νεοτητας του Ponce de Leon !Και ακριβως γι'αυτον το λογο δεν προκειται να την εγκαταλειψει ποτε ! "Come hell or high water",οπως θα ελεγε και ο ιδιος στο πολυπληθες ακροατηριο του !
Ενταξει ο τυπος τα καταφερε και εκανε παγκοσμιο ονομα και καριερα παρολιγο πανω στις σταχτες ολης της χωρας . Για το ΣΥΡΙΖΑ θα κατσει να νοιαστει τωρα ?.. Η Ελλαδα ειχε ανεκαθεν πολλους ψωνισμενους , αδιστακτους σε θεμματα προσωπικου συμφεροντος πολιτικους αλλα αυτος εχει ξεπερασει καθε προηγουμενο
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης φίλε Δον Ιδιώτη είναι μεγάλος οικονομολόγος, μην το γελάς. Προσφάτως ανακάλυψε έναν καινούργιο τύπο για την πραγματική μεταβολή του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον οποίο, αν το ΑΕΠ μίας χώρας μειωθεί 50% ασούμε και ο πληθωρισμός είναι -0,001% τότες έχουμε ανάπτυξη 50.000%.Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή Νόμπελ έχει ήδη κατοχυρώσει το Νόμπελ οικονομικών για το 2016 στον Βαρούφα. Δυστυχώς εμείς τον χάσαμε.