H ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έδιωξε έναν από τους πιο επιφανείς ιερείς της λόγω των υπερσυντηρητικών του απόψεων

H ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έδιωξε έναν από τους πιο επιφανείς ιερείς της λόγω των υπερσυντηρητικών του απόψεων Facebook Twitter
1

Η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας καθαίρεσε από τις τάξεις της έναν από τους πιο επιφανείς ιερείς της, ο οποίος ζητούσε επανειλημμένα από το Πατριαρχείο της Μόσχας να διαδραματίσει έναν πιο αναβαθμισμένο και ανεξάρτητο ρόλο στη δημόσια ζωή.

Ο πάτερ Vsevolod Chaplin, ο οποίος από το 2009, ήταν επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος για την αγαστή συνεργασία με την κοινωνία, απαλλάχθηκε των καθηκόντων χθες, παραμονή Χριστουγέννων.

Πρόσφατα μάλιστα είχε χαρακτηρίσει «ιερό πόλεμο» την επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία. Είχε ασκήσει έντονη κριτική ωστόσο στην ρωσική πολιτική ελίτ για φαινόμενα διαφθοράς.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian που δημοσιεύει την είδηση της απομάκρυνσης του Vsevolod Chaplin, κάτω από την ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μοιάζει να απολαμβάνει την αναγέννηση της εξουσίας και της δύναμης της, αν και κατά κύριο λόγο λειτουργεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης. Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος είναι παρόν σε όλα τα κυβερνητικά συμβούλια που είχαν ως αντικείμενο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και διατηρεί μία θερμή σχέση με το Ρώσο Πρόεδρο.

«Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, καθώς διαφώνησα για λόγους αρχής με τη στάση της χώρας στο Ουκρανικό ζήτημα. Δεν έπρεπε να περιμένουμε, αλλά να δουλέψουμε ώστε να εξασφαλίσουμε πως οι αρχές θα ακούσουν τις φωνές των ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους ως Ρώσους», δήλωσε σήμερα ο Chaplin στην εφημερίδα RBK.

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε ακόμη τους τωρινούς πολιτικούς ηγέτες της χώρας ως μία «αθάνατη ελίτ που εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας». Επιπλέον δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου εκφράζοντας την άποψη πως δεν θα αντέξει πολύ καιρό στη θέση του, ωστόσο έμπειροι παρατηρητές υποστηρίζουν πως οι εκκλήσεις του Chaplin για διαφωνία με την ηγεσία της Εκκλησίας της χώρας δεν πρόκειται να βρουν ευρεία υποστήριξη ανάμεσα στους υπόλοιπους ορθόδοξους ιεράρχες.

Πηγή: Guardian

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν μπορω να καταλαβω πως εντεσετε τον κάθε πυροβολημενο στους συντηρητικούς.Ενα αρθρο του τι ακριβως είναι συντηρητισμος θα ηταν χρησιμοτατο.