Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Ψιλή Άμμος, φωτογραφία:Β.Μ
4

 

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Ψιλή Άμμος, φωτογραφία:Β.Μ

Δεν είναι και κανένα μυστικό. Η Ψιλή Άμμος είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Πάτμου. Τα μάτι βουλιάζει στους αμμόλοφους έχοντας σερφάρει προηγουμένως στα κοφτερά βράχια. Το τοπίο κόβει την ανάσα και τις τσάμπα μαγκιές. Εδώ δεν υπάρχουν οι ξαπλώστρες με την ταμπέλα «Reserve» που μπορείς να συναντήσεις αλλού στο νησί. Θα σηκωνόντουσαν τα κύματα, θα τους πλάκωναν οι βράχοι.

 Υπάρχει μόνο μια ταβέρνα. Ούτε και αυτή είναι μυστικό. Όλοι οι οδηγοί γράφουν για το κατσικάκι και είναι όντως εκπληκτικό αλλά ούτε αυτό είναι το θέμα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πάθος των ανθρώπων που «τρέχουν» το μαγαζί. Το μονοπώλιο τους αντί να γυρίσει μπούμερανγκ και να τους μετατρέψει σε τύπους που σε βλέπουν σαν ζωντανό ευρώ, έχει λειτουργήσει απελευθερωτικά. Είναι ευγενικοί με τους πελάτες και όχι δουλοπρεπείς. Είναι γρήγοροι αλλά όχι τσαπατσούληδες. Όταν βρίσκονται μπροστά στους πελάτες μιλάνε με μια ευγένεια τόσο φυσική που σε κάνει να πιστεύεις ότι ποτέ δεν έχουν πει μεταξύ τους την λέξη από «Μ». Λίγο πριν φύγουμε κάθεται μια παρέα με Γάλλους τουρίστες. Ακολουθεί ο εξής εκπληκτικός διάλογος:

-Τουρίστας: Έχετε wi-fi;

-Γυναίκα: Φυσικά

-Τουρίστας: Ποιο είναι το όνομα; Ποιος είναι ο κωδικός;

-Γυναίκα(δείχνοντας απέναντι και ψηλά): Ήλιος, Θάλασσα

Ο τουρίστας μένει άφωνος.

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Ψιλή Άμμος, φωτογραφία:Β.Μ

Δεν μπορεί να είναι όλο αυτό ρόλος. Αλλά και να είναι ρόλος είναι ρόλος για Όσκαρ. Οπότε, μπράβο τους!

Μπορείς να έρθεις εδώ είτε με καραβάκι από την Σκάλα είτε με αυτοκίνητο μέχρι κάποιο σημείο, και περπάτημα μισής ώρας μέσα στο μονοπάτι. Παρατηρώ τα δυο γαϊδούρια που είναι δεμένα στην σκιά. Κάθε μέρα από το μονοπάτι, τα τρόφιμα μεταφέρονται με αυτά. Δεμένα και ήσυχα. Μια τουρίστρια πλησιάζει και χαϊδεύει ένα από αυτά. Εκείνο την κοιτάζει με αυτά τα αθώα-μελαγχολικά μάτια θέλοντας να την ευχαριστήσει.

Μακάρι να ξαναβρίσκαμε και εμείς αυτό το αθώο βλέμμα κάθε φορά που η φύση μας χαρίζει ένα χάδι της. Όπως εδώ, στην Ψιλή Άμμο.

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Η θέα από τον Προφήτη Ηλία,φωτογραφία:Β.Μ

Αγαπημένα

 

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Αυτά τα βράχια καθώς κατεβαίνεις με τα πόδια από τον Προφήτη Ηλίαφωτογραφία: B.Μ
Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Οι υπέροχες πέτρες στην Λάμπη. Σαν να τις έχει επιμεληθεί ζωγράφοςφωτογραφία: B.Μ
Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Αυτό το ζευγάρι Γάλλων ταξιδιωτών στην Σκάλαφωτογραφία: B.Μ
Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Όπου και να κοιτάξεις στην Χώρα βλέπεις ομορφιά.Ακόμα και ανάμεσα στα αγριόχορταφωτογαφία: B.M

Υ.Γ

Απορία

Αυτοί οι άνθρωποι που καπνίζουν πούρα, μέρα μεσημέρι πάνω στις ρεζερβέ ξαπλώστρες, με ένα ύφος σαν να κέρδισαν το Νόμπελ λογοτεχνίας ή κάποιο παγκόσμιο τίτλο σε αγώνα πυγμαχίας, κάνουν ποτέ διακοπές από την πόζα τους;

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδοιπορικό στην Τουρκία: Βαδίζοντας στα χνάρια του Αινεία

Ταξίδια / Τσανάκαλε, Αρχαία Τροία, Καταρράκτες Sütüven. Ένα οδοιπορικό στην Τουρκία

Από τον εντυπωσιακό ναό του Απόλλωνα Σμινθέα στο Γκιουλπινάρ μέχρι τον χολιγουντιανό Δούρειο Ίππο στο Τσανάκαλε, η Τουρκία ξεδιπλώνει έναν απολαυστικό χάρτη γεμάτο μύθο και… καλοκαιρινές εκπλήξεις.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Σε ένα μικρό χωριό στο Ζαγόρι έχουν γυριστεί 60 ταινίες μικρού μήκους

Γειτονιές της Ελλάδας / Σε ένα μικρό χωριό στο Ζαγόρι έχουν γυριστεί 60 ταινίες μικρού μήκους

Η Βαγγελιώ Ρετάλη μιλά για το Zagoriwood, ένα φεστιβάλ που για λίγες μέρες κάθε καλοκαίρι μετατρέπει τα ήσυχα Κάτω Πεδινά σε επίκεντρο κινηματογραφικής συνάντησης και δημιουργίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Ο Δημήτρης και ο Κερέμ κάνουν πράξη την ελληνοτουρκική φιλία

Ταξίδια / Ο Δημήτρης και ο Κερέμ κάνουν πράξη την ελληνοτουρκική φιλία

Ο ένας Έλληνας, ο άλλος Τούρκος. Δύο άνθρωποι που γνωρίστηκαν, έγιναν φίλοι και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο που να αποτυπώνει όλα όσα τους συνδέουν − και όχι όσα τους χωρίζουν. Το «Meraki Café» στην Κωνσταντινούπολη. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Μπορεί να μην είναι ρόδινα τα πράγματα στην επαρχία, αλλά και πού είναι;»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Μπορεί να μην είναι ρόδινα τα πράγματα στην επαρχία, αλλά και πού είναι;»

Η Ευγενία Μαστοράκη άφησε την Αθήνα για την Οκτωνιά, ένα μικρό, γραφικό χωριό στην Εύβοια, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά. Της λείπουν πολλά πράγματα, αλλά εκεί ανασαίνει καλύτερα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η επαρχία έχει ανάγκη όλους εκείνους που κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα ή καλοκαίρι επιστρέφουν στους τόπους τους και λένε: «Τι ωραία θα ήταν να γυρνούσα μόνιμα»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Η κατάσταση στο Μεσολόγγι σήμερα είναι δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα»

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος επέστρεψε στο Μεσολόγγι και δημιούργησε την ομάδα Messolonghi by Locals με στόχο να επαναφέρει στο προσκήνιο την αξία τού να μένεις, να ζεις και να δημιουργείς στον τόπο σου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Η παλιά Ελλάδα που νομίζαμε πως χάθηκε ζει ακόμα σε τόπους σαν τη Νίσυρο»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στη Νίσυρο οι άνθρωποι δουλεύουν - αλλά υπάρχει χρόνος και για την ψυχή»

Τη στιγμή που η Καλαμάτα άρχισε να του θυμίζει την Αθήνα, ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος μετακόμισε σε έναν τόπο όπου δεν χρειάζεται να περιμένει τις διακοπές, μια και έχει το καλοκαίρι έξω από την πόρτα του.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Οδοιπορικό στη «Στέγη του Κόσμου», το Θιβέτ

Ταξίδια / Οδοιπορικό στη «Στέγη του Κόσμου», το Θιβέτ

Σ’ αυτόν τον τόπο, ανάμεσα σε πανύψηλες χιονοσκέπαστες κορφές και απύθμενες χαράδρες, ο χρόνος και ο χώρος διαστέλλονται, ενώ στους απέραντους αγριότοπους όπου κατοικεί ο Θεός επιζεί ακόμα η γαλήνη ενός χαμένου παραδείσου.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ
Η Ελένη Νέρουππου άφησε την Αθήνα και βλέπει πια τους κόπους μιας χρονιάς στο Βασιλικό Ευβοίας να ανταμείβονται σε ένα μπουκάλι κρασί

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στη φύση, καθετί που παράγεις νιώθεις ότι είναι παιδί σου»

Η Ελένη Νέρουππου άφησε το Παγκράτι για να καλλιεργεί αμπέλια στο Βασιλικό Ευβοίας, για να ζήσει σε έναν τόπο όπου «οι ρυθμοί είναι πιο αργοί και σου επιτρέπουν να απολαύσεις ό,τι κάνεις».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ανακαλύπτοντας την ξεχασμένη ελληνική κοινότητα της Αντίς Αμπέμπα 

Ταξίδια / Ανακαλύπτοντας την ξεχασμένη ελληνική κοινότητα της Αντίς Αμπέμπα 

Οι σκηνοθέτες Χρόνης Πεχλιβανίδης και Μαρία Γιαννούλη, κάνοντας έρευνα για το νέο τους ντοκιμαντέρ στην Αιθιοπία, ήρθαν σε επαφή με τα απομεινάρια της άλλοτε ένδοξης ελληνικής παροικίας. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Τρέλα θέλει το βουνό και ενέργεια»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Τρέλα θέλει το βουνό και ενέργεια»

Από τα Σεπόλια έως την Τρίπολη και το καταφύγιο του Μαινάλου, ο Άρης Γιαννούκος αφηγείται την 20χρονη πορεία του μακριά από την πρωτεύουσα και πώς βρήκε στο βουνό πνευματική ηρεμία, λιγότερο άγχος και καθαρό μυαλό.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Γιατί τα ταξίδια δεν έφεραν πιο κοντά τους ανθρώπους

Ταξίδια / Γιατί τα ταξίδια δεν έφεραν πιο κοντά τους ανθρώπους;

Τα ταξίδια στο εξωτερικό αυξάνονται εδώ και δεκαετίες σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο όμως και ο εθνικισμός. Όπως φαίνεται, μόνο ο Μαρκ Τουέιν πίστεψε ότι «τα ταξίδια σκοτώνουν την προκατάληψη, τη μισαλλοδοξία και τη στενομυαλιά».
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Μα τι θλιβερό να πηγαίνει κανείς σε τέτοια παραλία και το πρώτο πράγμα που ρωτά είναι αν έχει wifi. Δηλαδή αν δε συνδεθείς να κάνεις upload τη φωτό από την παραλία με το quote "περνάω τέλειαααααα" δε μπορείς; Κάτσε και πέρνα καλά, δε χρειάζεται να το πεις σε όλους πρώτα, τι ψυχαναγκασμός κι αυτός.