Έξαλλοι οι Ινδοί με το μπλοκάρισμα των πορνογραφικών sites

Έξαλλοι οι Ινδοί με το μπλοκάρισμα των πορνογραφικών sites Facebook Twitter
2
Έξαλλοι οι Ινδοί με το μπλοκάρισμα των πορνογραφικών sites Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC

Την κατακραυγή των πολιτών της Ινδίας έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μπλοκάρει την πρόσβαση σε εκατοντάδες sites με πορνογραφικό περιεχόμενο, πρωτοβουλία την οποία κρίνουν ως απόλυτη παραβίαση των ατομικών ελευθεριών στην πολυπληθέστερη δημοκρατία του κόσμου.

Ειδικότερα, το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών ζήτησε από τους πάροχους Ίντερνετ να αποκλείσουν την πρόσβαση σε 857 πορνογραφικούς ιστότοπους, οι οποίοι κρίθηκαν «επιλήψιμοι». Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο πλήγμα που κατέφερε η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι στη διαδικτυακή πορνογραφία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών, Ν.Ν. Καούλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αυτή η κίνηση στοχεύει στον αποκλεισμό των ιστότοπων με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, όμως ελλείψει ενός εξελιγμένου συστήματος ελέγχου απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλους τους ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο μέχρι νεωτέρας.

Μάταια, όλο το Σαββατοκύριακο, επιχειρούσαν οι Ινδοί χρήστες του Διαδικτύου να "σερφάρουν" στους πορνογραφικούς ιστότοπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων φιλοξενείται από εξυπηρετητές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε μία λευκή σελίδα. Στα social media πολλοί οργισμένοι χρήστες τόνιζαν επανειλημμένα πως οι ενήλικες έχουν κάθε δικαίωμα να τους επισκέπτονται κατά την ιδιωτική τους ζωή.

Διάσημοι συγγραφείς, αρθρογράφοι και πολιτικοί εξέφρασαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την αντίθεσή τους στο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ η ετικέτα #Pornban είναι μία από τις δημοφιλέστερες στην χώρα.


Η ζήτηση για πορνό είναι μεγάλη στην Ινδία. Σύμφωνα με τον πορνογραφικό ιστότοπο Pornhub, πέρυσι η χώρα αυτή ήταν τέταρτη στην κατάταξη σε επίπεδο καθημερινών επισκέψεων μετά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια