Επανεξελέγη ο Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup

Επανεξελέγη ο Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup Facebook Twitter
EPA/STEPHANIE LECOCQ
4

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Ο μοναδικός αντίπαλος του ήταν ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος.

Ο Ντάισελμπλουμ θα υπηρετήσει για άλλα δυόμισι χρόνια στη θέση του προέδρου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών μελών της ευρωζώνης, που καθορίζει την ατζέντα της οικονομικής πολιτικής στα κράτη που ανήκουν στο ενιαίο νόμισμα.

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους και ανυπομονώ να για τη δεύτερη θητεία μου ως πρόεδρος του Eurogroup», έγραψε ο Ντάισελμπλουμ στο twitter.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Καλύτερα ο Νταιζελμπλουμ σε σχέση με τον δε Γκίντος. Μπορέιτε να βρείτε το βιογραφικό του στην γουικι. Ήταν με το Λαϊκό Κόμμα και τον Αθναρ για χρόνια και ήταν απο του πρώτους που έλεγε οτι δεν υπάρχει φούσκα στην ισπανική κτηματομεσιτική αγορά. Φυσικά η φούσκα έσκασε αλλά αυτός ήταν στη Lehman Brothers Ισπανίας και Πορτογαλίας.Μετά τον πήρε ο Ραχόι, που μαζί με τον Παπαδήμο, το Ντράγκι και τον Μόντι, σχημάτισαν μια ξεχωριστή ομάδα πρώην τεχνοκρατών σε δημόσιο αξίωμα. Υπάρχουν ρεπορταζ απο ξένα μέσα αν σας ενδιαφέρει το θέμα.