Die Welt: O Τσίπρας και ο Βαρουφάκης δεν είναι θερμοκέφαλοι όπως νομίζουμε

Die Welt: O Τσίπρας και ο Βαρουφάκης δεν είναι θερμοκέφαλοι όπως νομίζουμε Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

Τις κινήσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη στην διαπραγματευτική σκακιέρα προσπαθεί να αναλύσει η γερμανική Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Το σχέδιο Τσίπρα θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ».

Η εφημερίδα σημειώνει σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλλε ότι «δεν προλάβαινε να φτάσει ο Έλληνας στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο και αμέσως εξέφραζε τη διάθεσή του για συμβιβασμό. Με το που επέστρεφε στην Αθήνα, διαλαλούσε και πάλι τη γνωστή, σκληρή, ασυμβίβαστη γραμμή».

Στη συνέχεια θέτει το ερώτημα « γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μαζί του. Οφείλεται σε αδυναμία να επιβάλει τον συμβιβασμό στο εσωτερικό της χώρας του; Οφείλεται σε ανικανότητα; Η μήπως ο Τσίπρας κάνει απλώς ελιγμούς τακτικής, ώστε να του δώσουν στο τέλος μία ευκαιρία για την ʻπολιτική λύσηʼ που ο ίδιος επιθυμεί;»

Την απάντηση τη δίνει, όπως γράφει η DW άλλος αρθρογράφος της Welt ο οποίος στη δική του ανάλυση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι:

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο οξυδερκής υπουργός του των Οικονομικών δεν είναι θερμοκέφαλοι. Είναι ψυχροί αναλυτές της γερμανικής ψυχοσύνθεσης. Παρατηρούν με νηφαλιότητα τον φόβο να διαβρώνει τη γερμανική ψυχή και βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Είναι λάθος αυτό που συνεχώς διαβάζουμε τους τελευταίους μήνες, ότι δηλαδή οι Τσίπρας και Βαρουφάκης έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση. Επί του παρόντος είναι μάλλον οι πιο επιτυχημένοι πολιτικοί στην Ευρώπη».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"Ειναι ψυχροι αναλυτες της γερμανικης ψυχοσυνθεσης. Παρατηρουν με νηφαλιοτητα τον φοβο να διαβρωνει τη γερμανικη ψυχη και βγαζουν τα συμπερασματα τους" "Παραφυλανε και καρτερουν ποτε θα μεινει μονη η ευαλωτη,αθωα Γερμανικη ψυχη,και οταν ερθει εκεινη η ωρα θα την αρπαξουν και θα την κατασπαραξουν χωρις κανενα ελεος! Πρωτα ομως,εστειλαν σμηνη ακριδες και καταφαγαν τους καρπους των Γερμανων φορολογουμενων,βατραχια μπηκαν στα σπιτια τους και αλογομυγες. Για πεντε μηνες πυκνο σκοταδι σκεπασε την Ευρωπαικη επικρατεια. Ο αερας της Ελλαδας γεμισε με σκνιπες παρενοχλωντας τα ραδιοτηλεοπτικα σηματα, κανοντας προβοκατσια. Βαρια επιδημια επληξε ολα τα κοπαδια των Ελληνων και ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Ανθρωποι και ζωα γεμισαν με εξανθηματα,μεγαλα σπυρια και νευρα,νευρα πολλα νευρα. Αυτοι ειναι οι βρυκολακες, ο Βαρουφακουλας και Τσιπροβαμπιρ,που οταν δεν πινουν το αιμα των κακομοιρηδων Ευρωπαιων...κοιμουνται οι τεμπεληδες ολη μερα...μπου χα χα χα χα χα!".
Αν όντως σκοπεύανε να κάνουν "ρήξη" απ'τη αρχή, δεν θα είχαν στεγνώσει τα αποθεματικά για να πληρώσουν τις προηγούμενες δόσεις, απεναντίας θα είχαν κρατήσει τα χρήματα για να τα έχουν μετά την περίφημη ρήξη.Τώρα πια βέβαια δεν αμφιβάλλω πως ενδέχεται να μας χρεωκοπήσουν σε λίγες μέρες. Αλλά δεν ήταν αυτός ο αρχικός τους σκοπός. Και φυσικά τα χρήματα που έδωσαν θα τους λείψουν.Αυτά περί "οξυδέρκειας" του κυρίου Βαρουφάκη.
Ενταξει,δεν εγραψε και τιποτα που δεν το εχει ξαναγραψει αλλες δεκα φορες αυτο το "χαρτι περιτυλιγματος".Εγραψε οτι ο Τσιπρας ειναι αναξιοπιστος.Και,κατ'επεκτασιν,και η Ελλαδα την οποια εκπροσωπει ως εκλεγμενος πρωθυπουργος.Το αλλο "χαρτι περιτυλιγματος", η Bild,εχει γραψει και καλυτερα....