ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η πρώτη λεσβιακή διαφήμιση της Ινδίας

Η πρώτη λεσβιακή διαφήμιση της Ινδίας Facebook Twitter
2

 

Πέντε μήνες πριν, η Ινδία έγραψε ιστορία όταν εξέλεξε την πρώτη της τρανς δήμαρχο. Τώρα τα LGBT δικαιώματα στη χώρα ξαναγίνονται πρωτοσέλιδο  με μια διαφήμιση για ρούχα που πρωταγωνιστεί το πρώτο ζευγάρι από λεσβίες. Είναι μια πολύ σημαντική είδηση επειδή η ομοφυλοφιλία έγινε πάλι παράνομη και τώρα οι θετικές αντιλήψεις για τα LGBT άτομα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης στην Ινδία αλλά η διαδικτυακή διαφήμιση της Anouk Ethnic Wear αγωνίζεται να παρουσιάσει τα LGBT people με ένα θετικό τρόπο  και να ταρακουνήσει την δημόσια συνείδηση.

Η διαφήμιση που έχει τίτλο ‘The Visit’ δείχνει ένα ζευγάρι από λεσβίες να ετοιμάζεται για μια επίσκεψη από τους γονείς. Μοιράζονται το ίδιο make-up, πειράζονται μεταξύ τους και συμπεριφέρονται σαν ένα κανονικό ζευγάρι. Μέχρι στιγμής όλα είναι οκ μέχρι να σκεφτείς ότι αυτά είναι αρκετά για να πάει το ζευγάρι φυλακή.

Ένας από τους παραγωγούς της διαφήμισης είπε στους Times της Ινδίας:

«Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα στερεότυπα που συνήθως σχετίζονται με τους γκέι ανθρώπους. Δεν υπήρχε καμία γυναίκα να φαίνεται πιο θηλυπρεπής ή ανδροπρεπής στο φιλμ. Προσπαθήσαμε να δώσουμε μια αληθινή αίσθηση όπως κάθε ζευγάρι που είναι αγχωμένο που θα συναντήσει τους γονείς του». 

Ξεκίνησαν επίσης μια καμπάνια που λεγεται #AnoukBoldIsBeautifu στην οποία προτρέπουν τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή μιας θετικής αλλαγής για τα LGBT άτομα και την ελευθερία τους στην Ινδία. 

2

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είσαι Αυτό που Πουλάς: Queer Σώμα, Πόθος και Bareback Ελευθερία/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Είσαι Αυτό που Πουλάς: Queer Σώμα, Πόθος και Bareback Ελευθερία/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Από τον Chris Karakatsanis και τον Tim Kruger ως τους queer OnlyFans performers, αυτό το κείμενο χαρτογραφεί το σώμα που επιμένει να ποθεί, να μιλά, να επιβιώνει. Μια διαδρομή από το τραύμα ως την ηδονή, χωρίς ενοχή
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / *There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Τέσσερις queer αφηγήσεις που ξεκινούν από τη μουσική αλλά μιλούν για κάτι πιο βαθύ: το παιδί που χόρευε μπροστά στην τηλεόραση, την επιθυμία που δεν χωράει πουθενά, το τραύμα που παίρνει χρώμα. Η Kylie, η Τζένη Βάνου και η ANOHNI σαν φαντάσματα που μας στοίχειωσαν για να μας σώσουν, και τρεις νέες σπίθες – Cole Escola, Sondiaze, Koplje – που μας θυμίζουν γιατί το queer δεν ήταν ποτέ “ασφαλές”.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Χαλάρωσε, να το κάνεις/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Όαση / *Χαλάρωσε, να το κάνεις/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Από σήμερα η ΟΑΣΗ αλλάζει μορφή. Δεν είναι πια blog. Είναι επιδερμίδα με μνήμη· ένα σημείο πάνω στον ψηφιακό χάρτη όπου η queer φωνή δεν λογοκρίνεται, δεν περνάει από φίλτρο, και δεν χρειάζεται να αποδείξει πως υπάρχει.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Tο νέο (παλιό) πρόσωπο του cruising – Μια βόλτα στους γκέι στάβλους της Αθήνας

Lgbtqi+ / Tο νέο (παλιό) πρόσωπο του cruising – Μια βόλτα στους γκέι στάβλους της Αθήνας

Στη σάουνα της M. Αλεξάνδρου στο Γκάζι ορδές ανδρών επιδίδονται, μέσα στα σκοτάδια, σε αυτά που πλέον μπορούν να κάνουν και στο φως. Δυο φίλοι μας, γκέι άνδρες, κρατάνε ημερολόγιο απ’ την τελευταία τους επίσκεψη.
THE LIFO TEAM
«Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Lgbtqi+ / «Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Μια βραδιά στα καλλιστεία Miss Hellas Drag Pageant 2025, εκεί όπου το ταλέντο, το γκλίτερ, το χιούμορ και οι out of the box εμφανίσεις περισσεύουν − και βιώσαμε στην πράξη πώς είναι όταν η διαφορετικότητα όχι απλώς γίνεται αποδεκτή, αλλά γιορτάζεται με ενθουσιασμό.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τέρψη, τακούνι ή φλατ;

Lgbtqi+ / Η Τερψιχόρη δεν θέλει να την στενεύουν άλλο τα παπούτσια της

Στα 22 της η Τερψιχόρη ψάχνει παπούτσια που θα χωράνε την καριέρα ενός μοντέλου, τη μετανάστευση, την τρανς ταυτότητα και την καθημερινότητά της. Της αρέσει να περπατάει σε ψηλά τακούνια όπως και να πέφτει, αλλά μόνο για να κάνει dip στο voguing.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
chem sex

Lgbtqi+ / Είναι το chemsex η νέα μεγάλη απειλή για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα;

Τι ακριβώς είναι το chemsex, γιατί παραμένει ταμπού ακόμα και μέσα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και γιατί έχει συνδεθεί μαζί της; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και γιατί η δαιμονοποίηση δεν είναι λύση; Ειδικοί από τον χώρο της υγείας μιλούν στη LIFO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια