Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανοίγει την επόμενη Δευτέρα

Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανοίγει την επόμενη Δευτέρα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
3

Με τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα και αυτό που σας ζητά η κυβέρνηση είναι να συμβάλλετε σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρα. «Πρώτο σας μέλημα», συνέχισε, «είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την απόφαση της νέας κυβέρνησης να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Η ΕΡΤ, τόνισε, «απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο. Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές. Σας ζητώ, η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ. Όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Αναμένω άμεσα να ετοιμάσετε τη Συμφωνία Αρχών που προβλέπει ο νέος νόμος, συμφωνία που θα σας θωρακίζει από οποιαδήποτε απόπειρα "εργαλειοποίησης"».

Η επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, είπε ο πρωθυπουργός, θα είναι στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου την 11η Ιουνίου «για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα, τη νίκη της δημοκρατίας».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

TV & Media / «The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, με την επίσημη πρεμιέρα στις αίθουσες να έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2027
THE LIFO TEAM
Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM