«Πόρτα» και πάλι στον Πούτιν από τους G7

«Πόρτα» και πάλι στον Πούτιν από τους G7 Facebook Twitter
4

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε την έκκληση της γερμανικής Αριστεράς να απευθυνθεί πρόσκληση και στον Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου αυτός να συμμετάσχει στη φετινή σύνοδο κορυφής της G7, της ομάδας των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου.

"Δεν είναι προς το συμφέρον μας να απομονώσουμε μακροπρόθεσμα τη Ρωσία. Όμως, μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, δεν μπορούμε να αντιδρούμε σαν να μη συνέβη τίποτα", είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην εφημερίδα Ντι Βελτ.

Και πέρυσι οι ηγέτες των G7 κράτησαν τον Ρώσο Πρόεδρο εκτός της συνόδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Αυτό θα γίνει και φέτος τον Ιούνιο στη Βαυαρία όπου θα φτάσουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Καναδά, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας.

Ο Γκρέγκορ Γκίζι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αριστεράς, υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι ένας παράγοντας απαραίτητος για την επίλυση διεθνών κρίσεων και κατά συνέπεια η G7 θα πρέπει να "επεκταθεί" και πάλι σε G8.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Για να λέμε και την αλήθεια το G7 γίνεται όλο και πιο irrelevant... Άσχετα με την Κριμαία οποιαδήποτε οργάνωση χωρίς Κίνα και Ρωσία είναι ανέκδοτο σήμερα.
Ακόμα κι αν δε συμφωνώ με την πολιτική του Πούτιν γενικά, το να μιλάνε για παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας ενώ έγινε με δημοψήφισμα το οποίο αρχικά είχε δεχθεί η Ουκρανική κυβέρνηση αλλά όταν βγήκε υπέρ της προσάρτησης στην Ρωσία τότε ξαφνικά δεν το αποδέχτηκε είναι απλά γελοίο. Επίσης, το να μιλάει για δημοκρατία η Ε.Ε. ενώ καταστρέφει την Ελλάδα και άλλες χώρες με τις άθλιες πολιτικές της και καταλύει κάθε έννοια της δημοκρατίας, ή οι ΗΠΑ που τολμούν να μιλούν για αξίες και δημοκρατία μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν και λοιπών και τους αμέτρητους πολέμους τους προς το συμφέρον τους πάντα με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (πραγματικά ακόμα πιστεύει κανείς αυτό το παραμύθι;) είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Γενικά πολύ που τον ενδιαφέρει τον Πούτιν αν θα πάει σε μια συνάντηση τόσο γελοία όσο αυτή των πιο πλούσιων χωρών το οποίο δείχνει πόσο μεγάλη διάκριση υπάρχει ανάμεσα στα "πλούσια" και "φτωχά" κράτη. Η γελοία συνάντηση των "ελίτ".