Γονείς ''Spiderman'' για μία θέση στο πανεπιστήμιο για τα παιδιά τους

Γονείς ''Spiderman'' για μία θέση στο πανεπιστήμιο για τα παιδιά τους Facebook Twitter
1

Δεν διστάζουν να γίνουν Spiderman για να πετύχουν τα παιδιά τους στις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο.

Οι γονείς που βλέπετε σκαρφαλώνουν μέχρι και πέντε ορόφους προκειμένου να φτάνουν στην αίθουσα, όπου το παιδί τους δίνει εξετάσεις και να του δώσουν το περίφημο σκονάκι με τις απαντήσεις. Αυτά συμβαίνουν στην επαρχία Μπιχάρ της Ινδίας.

"Εάν οι μαθητές κλέβουν στις εξετάσεις δεν θα μπορέσουν να προοδεύσουν στην ζωή τους. Εδώ οι εξετάσεις γίνονται χωρίς να υπάρχουν τα φαινόμενα με τα σκονάκια που συναντώνται σε άλλα σχολεία. Υπάρχει βέβαια μεγάλος αριθμός αστυνομικών καθώς οι συγγενείς προκαλούν πολλά προβλήματα, όμως τα αντιμετωπίζουμε," σχολίασε ένας δάσκαλος.

Το περιστατικό αυτό είχε ως συνέπεια την αποβολή 600 μαθητών για αντιγραφή.

Το φαινόμενο πάντως, είναι ευρέως διαδεδομένο σε πολλές επαρχίες της Ινδίας, καθώς η ζήτηση για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μεγάλη και οι προσφερόμενες θέσεις δυσανάλογα λίγες. [euronews]

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM