10.000 αντίτυπα του “The Interview” θα ρίξουν ακτιβιστές στον ουρανό της Βόρειας Κορέας

10.000 αντίτυπα του “The Interview” θα ρίξουν ακτιβιστές στον ουρανό της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
5
10.000 αντίτυπα του “The Interview” θα ρίξουν ακτιβιστές στον ουρανό της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter

Ακτιβιστές της Νότιας Κορέας σχεδιάζουν μαζική εκτόξευση μπαλονιών πάνω από τον ουρανό της Βόρειας Κορέας, τα οποία θα περιέχουν 10.000 αντίτυπα της ταινίας "The Interview" που προκάλεσε σάλο και τελικά αποσύρθηκε από τις αμερικάνικες αίθουσες φέτος το φθινόπωρο.

Θυμίζουμε ότι το φιλμ "The Interview" είναι μία κωμωδία που ακολουθεί δύο αμερικανούς δημοσιογράφους (Seth Rogen και James Franco) οι οποίοι προσλαμβάνονται από την CIA για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν.


Μαζί με τα αντίτυπα της ταινίας θα μοιραστούν και μισό εκατομμύριο φυλλάδια πολιτικού χαρακτήρα. Το περιεχόμενο των φυλλαδίων δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά σύμφωνα με παλαιότερες αντίστοιχες ακτιβιστικές δράσεις στόχος του κειμένου θα είναι η ηγεμονική οικογένεια της Βόρειας Κορέας.


Υπεύθυνος της δράσης είναι ο πρώην αποστάτης Park Sang-Hak ο οποίος έχει στο παρελθόν ηγηθεί και άλλων παρόμοιων μαζικών εκτοξεύσεων ενημερωτικού υλικού μέσω ειδικών μπαλονιών.

"Η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί με κριτήριο τις καιρικές συνθήκες, αλλά για ευνόητους λόγους δεν θα δημοσιοποιηθεί", δήλωσε ο Sang-Hak ενώ οι φήμες κάνουν λόγο για πραγματοποίηση της δράσης στις 26 αυτού του μήνα.


"Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει", συνέχισε ο ακτιβιστής. " Θα συνεχίσω να στέλνω ενημερωτικά φυλλάδια στην χώρα, ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας μου της ζωής."

Ήδη η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί ότι αν τελικά η ταινία φτάσει με οποιοδήποτε τρόπο μέσα στα σύνορα της χώρας, ο Park "θα πληρώσει με αίμα για τα εγκλήματά του."

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Οι παλαιστινιακές φατρίες συμφώνησαν στη δημιουργία προσωρινής διοίκησης τεχνοκρατών στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, ενώ η σύζυγος του Μαρουάν Μπαργκούτι απηύθυνε έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωσή του
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Η Γαλλία αντιμετωπίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, με τον Μακρόν να παλεύει να διατηρήσει σταθερότητα - Το συνταξιοδοτικό πάγωσε, το έλλειμμα εκτοξεύεται και η Ευρώπη ανησυχεί για την «παράλυση» του Παρισιού
LIFO NEWSROOM
Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Η Αργεντινή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του προέδρου Μιλέι και θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ και το πέσο
LIFO NEWSROOM
Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Ο Joshua Wander, ιδρυτής της 777 Partners, κατηγορείται για απάτη 500 εκατ. δολαρίων, πλαστά έγγραφα και ψεύτικες επενδύσεις - Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ως τα Boeing, η αυτοκρατορία του κατέρρευσε φανερώνοντας ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα των τελευταίων ετών
LIFO NEWSROOM
Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και για να βοηθήσω το φίλο που δεν αντιλήφθηκε το σχόλιό μου. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί που βλέπουν και τηλεόραση και dvd. Σύμφωνα με το Freedom House: With the growing popularity of DVD players in the country, smuggled foreign DVDs have become an important source for information about life outside North Korea. Although televisions are required to be fixed to official channels, nearly one-third of the population—mainly those living along the Chinese and South Korean borders—reported accessing foreign television broadcasts, according to a May 2012 report by InterMedia.Και εδώ για περισσότερη ανάλυση: http://www.audiencescapes.org/sites/default/files/A_Quiet_Opening_FINAL_InterMedia.pdfΑσφαλώς και υπάρχουν περιορισμοί, ωστόσο ας μη νομίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Γιατί έχω την αίσθηση ότι πολύς κόσμος κάπως έτσι τους αντιμετωπίζει. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα καταδικάστηκαν κάποιοι επειδή έβλεπαν Νοτιοκρεατικές σαπουνόπερες. Ήταν για να παραδειγματισμό των μαζών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ρίχνουν dvd και άλλο προπαγανδιστικό υλικό στη Β. Κορέα. Συνήθως μάλιστα το ρίχνουν σε σημεία που ξέρουν ότι θα το βρουν έμποροι ώστε μετά να πουληθούν στη μαύρη αγορά και να κυκλοφορήσουν από χέρι σε χέρι.
Επειδή την είδα την ταινία και είναι μια μάπα και μισή,αν ήμουν Βορειοκορεάτης και δεν είχα ξαναδεί αμερικάνικη κωμωδία και μου την πετούσαν θα ήμουν πεπεισμένος για ένα πράγμα μετά:Πως οι Αμερικάνοι δεν έχουν χιούμορ και πως είναι πανηλίθιοι που κινηματογραφούν χοντράδες.Τελικά προς το συμφέρον του Κιμ Γιονγκ είναι...Μπας και ο Παρκ είναι διπλός πράκτορας;