Η Μέρκελ αρνείται την πρόσκληση Πούτιν για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων

Η Μέρκελ αρνείται την πρόσκληση Πούτιν για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων Facebook Twitter
2

Αρνητική ήταν η απάντηση Μέρκελ στην πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στην Κόκκινη πλατεία την 9η Μαΐου για τον εορτασμό των 70 ετών από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας. Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα η παρουσία της Μέρκελ εκείνη την ημέρα θα ήταν προσβολή προς την Ουκρανία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της η γερμανίδα καγκελάριος θα πάει την επόμενη ημέρα στη Μόσχα για να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του αγνώστου στρατιώτη, μαζί με τον Πούτιν.

Η Μέρκελ πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να καταθέσουν μαζί στεφάνι και εκείνος δέχτηκε, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι στη στρατιωτική παρέλαση στη ρωσική πρωτεύουσα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραστούν, ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Πως θα πάει η Μέρκελ στην Μόσχα για την επέτειο των 70 ετών από την ήττα της (ναζιστικής) Γερμανίας από τους συμμάχους; Και οι Ουκρανοί γιατί να προσβληθούν για αυτή την επέτειο; Ήταν σύμμαχοι των ναζί τότε; Είναι ακόμη σήμερα; Έχει σχέση η σημερινή κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με το τι συνέβη πριν από 70 χρόνια;Δεν νομίζω πάντως ότι το κάνει επειδή δεν θέλει να συναντήσει τους Τσίπρα και Καμμένο.