Βαλαβάνη: Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η ρύθμιση για α ληξιπρόθεσμα χρέη

Βαλαβάνη: Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η ρύθμιση για α ληξιπρόθεσμα χρέη Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ. Η κ. Βαλαβάνη είπε ότι το νομοσχέδιο δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup τη Δευτέρα και υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια αφού πρόκειται για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος.

Η ρύθμιση δεν θα περιλαμβάνει πάντως  κούρεμα κεφαλαίου αλλά μόνο προσαυξήσεων και προστίμων. Όπως είπε η υπουργός,  δεν πρόκειται για ήττα της αλλά για παραδοχή ότι πρέπει να εισακουστεί και η γνώμη των επιχειρησιακών παραγόντων του υπουργείου αλλά και των ειδικών που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν σωστό μέτρο, σε αντίθεση με την ίδια αλλά και πολλούς στην κυβέρνηση.

Η ρύθμιση θα διαγράφει το σύνολο των προστίμων και προσαυξήσεων παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε περίπτωση που αυτές εξοφληθούν εντός του Μαρτίου. Σημείωσε επίσης ότι θα υπάρχει και πρόβλεψη για τη διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων χαμηλοτέρου ύψους, κατ'αντιστοιχία του εξοφλούμενου ποσού.

Ακόμη προανήγγειλε ευνοϊκές ρυθμίσεις και για το καθεστώς φορολόγησης ελευθέρων εισοδηματιών που είναι ταυτόχρονα και μισθωτοί.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Ελπίζω την Δευτέρα να δούμε κάτι καλύτερο από το καθεστώς της προηγούμενης ρύθμισης οφειλών προς το δημόσιο. Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες σήμερα που απλά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους εξαιτίας απόλυσης από την προηγούμενη δουλειά τους ή κλεισίματος της επιχείρησης τους.