Μόνο το 56% του ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί τη διαπραγμάτευση Τσίπρα

Μόνο το 56% του ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί τη διαπραγμάτευση Τσίπρα Facebook Twitter
Mπροστά σε νέα διχαστικά δεδομένα ο Τσίπρας.... Φωτ. SOOC
5

Με ένα ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους και με διεύρυνση της εσωκομματικής αμφισβήτησης ολοκληρώνονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, με την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Το ψήφισμα της ηγεσίας του κόμματος, στο οποίο ενσωματώθηκαν οι επιλογές της μετεκλογικής περιόδου, πέρασε με μειωμένη πλειοψηφία της τάξεως του 56%, με την Αριστερή Πλατφόρμα να θέτει σε ψηφοφορία δική της τροπολογία, στο πνεύμα της τήρησης όλων των συνεδριακών και προεκλογικών δεσμεύσεων και να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 40%.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Κώστα Κωβαίου για ρεπορτάζ του στο in.gr , υπέρ του κειμένου απόφασης που κατατέθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 92 μέλη της ΚΕ, υπέρ της πρότασης της Πλατφόρμας 68, ενώ λιγότερα από 10 ήταν τα λευκά.

Κατά τον τρόπο αυτό, στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του κεντρικού κομματικού οργάνου, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα δεδομένα, καθώς σε επίπεδο αριθμών ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένος ως προς τις κυβερνητικές επιλογές.

Μόνο το 56% του ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί τη διαπραγμάτευση Τσίπρα Facebook Twitter
SOOC
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM