Επτάχρονη καμικάζι ανατινάχθηκε σε αγορά της Νιγηρίας

Επτάχρονη καμικάζι ανατινάχθηκε σε αγορά της Νιγηρίας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
2

Ένα κοριτσάκι ζωσμένο με εκρηκτικά, ηλικίας περίπου εφτά ετών, ανατινάχθηκε σε μια αγορά στην πόλη Ποτίσκουμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με δηλώσεις μαρτύρων που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Πέντε άτομα σκοτώθηκαν από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του κοριτσιού, ενώ 19 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Πρόκειται για την τελευταία σε μία σειρά επιθέσεων από παιδιά-καμικάζι στη Νιγηρία. Οι προηγούμενες είχαν αποδοθεί στην ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Το Ποτίσκουμ βρίσκεται στην πολιτεία Γιόμπε, ένα από τα προπύργια της Μπόκο Χαράμ. Είναι η δεύτερη επίθεση που σημειώνεται στη συγκεκριμένη αγορά - στην επίθεση του Ιανουαρίου η καμικάζι ήταν 15 ετών.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια