ΕΚΤ: Ρευστότητα στην Ελλάδα ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία

ΕΚΤ: Ρευστότητα στην Ελλάδα ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία Facebook Twitter
1

Η ρευστότητα προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.

Όπως είπε επίσης οι ελληνικές τράπεζες θα επανέλθουν στον ομαλό δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εάν υπάρξει συμφωνία.

Ο Νοβότνι σε σχετική ερώτηση απέφυγε να απαντήσει τι θα συμβεί με τη ρευστότητα αν δεν υπάρξει συμφωνία εν όψει της 28ης Φεβρουαρίου. Όταν όμως ρωτήθηκε αν η έλλειψη συμφωνίας σημαίνει και τη διακοπή της χρηματοδότησης από τον ELA, απάντησε χαρακτηριστικά: «Όχι, σε καμία περίπτωση».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Οικονομία / Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει τη σταδιακή εξίσωση των τιμών και των φόρων μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε να περιοριστεί το «τουριστικό κάπνισμα», το φαινόμενο κατά το οποίο καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα τσιγάρα από γειτονικές χώρες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια