Γιάννα καλεί πλανήτη: Δώστε στον Τσίπρα μια ευκαιρία

Γιάννα καλεί πλανήτη: Δώστε στον Τσίπρα μια ευκαιρία Facebook Twitter
15

Στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση του προσφέρει η Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία με άρθρο της στην αγγλική έκδοση της Huffington Post καλεί τους ηγέτες ανά τον κόσμο να βοηθήσουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο τίτλος του άρθρου είναι: « Το Μόνο που λέμε, είναι δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, και σε αυτό η κ.Αγγελοπούλου σημειώνει ότι αν αποδώσουν οι ηγέτες στους Έλληνες πολίτες και βοηθήσουν τον Τσίπρα, τότε οι Έλληνες θα ανταποκριθούν στην πρόκληση για τον εαυτό τους -και για τον κόσμο».

Για τον Αλέξη Τσίπρα γράφει ότι «αντιπροσωπεύει την νέα εκείνη ηγεσία που χρειάζεται σήμερα η  Ελλάδα» και ζητά να δοθεί μια ευκαιρία στην Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση.

Ολόκληρο το άρθρο στα ελληνικά, όπως μεταφράστηκε από το in.gr:

«Προς κάθε ενδιαφερόμενο και οι ενδιαφερόμενοι είναι εκατοντάδες εκατομμύρια…

Πριν δύο εβδομάδες, ο Ελληνικός Λαός με μια αποφασιστική του ψήφο ανέδειξε μια σειρά από επιθυμίες που μπορούν να συνοψιστούν  σε μια λέξη: Αξιοπρέπεια. 

Σε τελική ανάλυση οι Έλληνες επέλεξαν αυτή την Κυβέρνηση, όχι λόγω απόγνωσης αλλά από αισιοδοξία και πεποίθηση ότι μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις προκλήσεις  των τελευταίων χρόνων αν…

Αν τους δοθεί μια ευκαιρία.

Με απλά λόγια, οι Έλληνες δεν αισθάνονται ότι τους δίνεται τώρα αυτή η ευκαιρία - και δικαίως.

Με όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για την αύξηση του ΑΕΠ, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους χρόνους αποπληρωμής του χρέους, αυτό που χάνεται είναι το συνεχές ανθρώπινο κόστος της λιτότητας.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ανεργία ανέρχεται στο 25,8%. Σαν μέτρο σύγκρισης, το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα ξεπερνά το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία της Αμερικής στον βαθύτερο σημείο της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του ΄30. Η ανεργία των νέων είναι ακόμη υψηλότερη – ξεπερνώντας το 50%. Η οικογένειά μου έχει την τύχη να ζει με ιδιαίτερη άνεση αλλά ένας συγκλονιστικά μεγάλος αριθμός Ελληνικών οικογενειών δυσκολεύονται ακόμη και να καλύψουν βασικές ανάγκες τους όπως η καθημερινή διατροφή, πόσο μάλλον να βοηθήσουν το μέλλον των παιδιών τους. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των - σχετικών με τη λιτότητα- αυτοκτονιών  ανέρχεται σε 1 την ημέρα.

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα –αδίκως – η Ελλάδα έχει αποτελέσει στόχο. Έχουμε δει πολλά κράτη ανά την υφήλιο να μην ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά εμείς καλούμαστε στο “ταμείο”. Λαοί ανά τον κόσμο εργάζονται λιγότερο από τους Έλληνες, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε το στερεότυπο του “τεμπέλη”.

Γνωρίζω, έχω δει και ζήσει μια διαφορετική Ελλάδα. Τη χώρα που είδα στην πορεία της προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες που μπορούσε και ήθελε όχι μόνο να ανταποκριθεί σε διεθνή πρότυπα αλλά να τα ξεπεράσει. Ως υποστηρικτής των Ελλήνων υποτρόφων φοιτητών στο Clinton Global Initiative University – έχω ζήσει από κοντά την ενέργεια και τις προοπτικές των νέων Ελλήνων. Και ως Ιδρυτικό Μέλος του Clinton Global Initiative Συνεδρίου για τη Μεσόγειο, προσβλέπω να υποδεχθώ ηγέτες στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο ώστε να συζητήσουμε, εργαστούμε και να βρούμε λύσεις σε πολλά προκλήσεις που απασχολούν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. 

Κάθε κίνηση που εμπνέει και αναδεικνύει τις δυνατότητες των ανθρώπων απαιτεί χρόνο, όπως απαιτεί και ηγεσία.

Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είχα εκλεγεί με Κεντροδεξιό Κόμμα. Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αντιπροσωπεύει την Αριστερά.

Μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι -λόγω αντανακλαστικών- θα διαφωνούσα μαζί του, ενώ εγώ πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει την νέα εκείνη ηγεσία που χρειάζεται σήμερα η  Ελλάδα. Εκείνο που χρειάζεται τώρα, είναι χρόνος.

Προτού προλάβει να ορκιστεί ο νέος Πρωθυπουργός υπέστη άνευ προηγούμενου επιθέσεις από ηγέτες ανά την Ευρώπη. Τα ΜΜΕ αμέσως ξεκίνησαν να τυπώνουν πρωτοσέλιδα με ξεπερασμένους τίτλους που περιέγραφαν το σενάριο του παρελθόντος της Ελλάδας, σα να ήταν – κατ’ ανάγκη – το σενάριο του μέλλοντός μας.

Οι Έλληνες ψήφισαν συνολικά για μια νέα αρχή. Αλλά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δε μπορεί να εξασφαλίσει μόνος του αυτή τη νέα αρχή. Αναγκαία είναι η συνεργασία και η βοήθεια από τους ηγέτες του Κόσμου, τους ηγέτες της Ευρώπης και τους αντίστοιχους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ώστε να γίνουν βιώσιμοι οι αυστηροί - και μη-εφαρμόσιμοι - κανόνες που έχουν επιβληθεί στον Ελληνικό λαό.  

Και πιστεύω ότι εάν οι ηγέτες ανά τον κόσμο και στην Ευρώπη βοηθήσουν τον Τσίπρα να αποδώσει στους Ελληνες πολίτες την αξιοπρέπεια, τότε και οι  Έλληνες πολίτες θα ανταποκριθούν στην πρόκληση για τον εαυτό τους -και για τον κόσμο».

Πολιτισμός
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νέιθαν Λέιν θυμάται πόσο δύσκολο ήταν να είσαι γκέι στα 90s

Πολιτισμός / Ο Νέιθαν Λέιν θυμάται πόσο δύσκολο ήταν να είσαι γκέι στα 90s

Από το Κλουβί με τις Τρελές, μέχρι τον Γουίλι Λόμαν του Άρθουρ Μίλερ, ο Λέιν κοιτάζει πίσω σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών χωρίς να χάνει το χιούμορ, την οξύτητα και τη σκοτεινή ειρωνεία που τον κάνουν πάντα αναγνωρίσιμο.
THE LIFO TEAM
Ντόροθι και Χερμπ Βόγκελ: πώς ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων έφτιαξε μία από τις σημαντικότερες συλλογές σύγχρονης τέχνης

Πολιτισμός / Ντόροθι και Χερμπ Βόγκελ: πώς ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων έφτιαξε μία από τις σημαντικότερες συλλογές σύγχρονης τέχνης

Ζούσαν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Μανχάταν, αγόραζαν έργα κατευθείαν από τους καλλιτέχνες, στήριξαν ονόματα όπως ο Σολ ΛεΒίτ και ο Ντόναλντ Τζαντ πριν τους ανακαλύψει η αγορά και στο τέλος άφησαν τη συλλογή τους στο κοινό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Ινές ντε λα Φρεσάνζ λέει κάτι που πολλές γυναίκες σκέφτονται για τα 60 σήμερα

Πολιτισμός / Η Ινές ντε λα Φρεσάνζ λέει κάτι που πολλές γυναίκες σκέφτονται για τα 60 σήμερα

Με αφορμή το νέο της βιβλίο, η Γαλλίδα σχεδιάστρια και πρώην μοντέλο μιλά για τη νέα εικόνα των 60, για τη φιλία, την ελευθερία, την επιθυμία και για μια ηλικία που δεν θέλει πια να παίζει τον ρόλο της «γιαγιάς με φιόγκο»
THE LIFO TEAM
Ο Γκότφριντ Χέλνβαϊν φέρνει στη Μαδρίτη εικόνες που δύσκολα αντέχεις να κοιτάξεις

Πολιτισμός / Ο Γκότφριντ Χέλνβαϊν φέρνει στη Μαδρίτη εικόνες που δύσκολα αντέχεις να κοιτάξεις

Ο Αυστριακός καλλιτέχνης, γνωστός για τις υπερρεαλιστικές και βαθιά ανήσυχες εικόνες του, επιστρέφει στην παιδική ηλικία, τη βία, τον φασισμό και τη σκοτεινή όψη της μαζικής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
«Ακούστε, άνθρωποι!»: ο μυστικός ποιητής του Ιράν και η φωνή ενός πολιτισμού που απειλείται με αφανισμό από τον Τραμπ

Πολιτισμός / «Ακούστε, άνθρωποι!»: ο μυστικός ποιητής ενός πολιτισμού που απειλείται με αφανισμό από τον Τραμπ

Γνωστός έξω από το Ιράν πολύ λιγότερο από όσο του αναλογεί, ο Γιουσίτζ άνοιξε τον δρόμο για τη νεότερη ιρανική ποίηση και επηρέασε γενιές ποιητών που ακολούθησαν.
THE LIFO TEAM
Ο Prince όπως δεν τον βλέπαμε συνήθως, μέσα από το λεύκωμα του στενού συνεργάτη του

Πολιτισμός / Ο Prince όπως δεν τον βλέπαμε συνήθως, στο νέο λεύκωμα του Στιβ Παρκ

Το βιβλίο φέρνει στο φως έναν Prince λιγότερο σκηνικό και πιο κοντινό: στο σπίτι, στο στούντιο, στη Μαρμπέγια, στο Paisley Park, σε στιγμές που μέχρι σήμερα έμεναν έξω από τη μεγάλη εικόνα του μύθου του
THE LIFO TEAM
Η ταινία για τη ζωή της Μαντόνα που δεν έγινε ποτέ επιστρέφει μέσα από το «The Studio»

Πολιτισμός / Η ταινία για τη ζωή της Μαντόνα που δεν έγινε ποτέ επιστρέφει μέσα από το «The Studio»

Το σχέδιο για τη βιογραφική ταινία της Μαντόνα μπορεί να μην προχώρησε ποτέ, όμως επιστρέφει έμμεσα στην οθόνη, αυτή τη φορά μέσα από τη σειρά του Σεθ Ρόγκεν για το Χόλιγουντ
THE LIFO TEAM
Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Πολιτισμός / Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Ενα σπάνιο λεύκωμα με άγνωστες εκτυπώσεις της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια φωτίζοντας ξανά ένα ξεχασμένο κομμάτι της φωτογραφικής μνήμης του πολέμου.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Πολιτισμός / Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Έπειτα από 11 χρόνια δικαστικής μάχης, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Seated Man With a Cane του Μοντιλιάνι πρέπει να επιστραφεί στην κληρονομιά του Όσκαρ Στετινέρ, από τον οποίο αφαιρέθηκε στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
THE LIFO TEAM
Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Πολιτισμός / Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Ζωγράφος, μουσικός και δημιουργός εγκαταστάσεων, ο Τόμας Τσιπ άφησε πίσω του ένα έργο σκοτεινό, ανήσυχο και βαθιά αναγνωρίσιμο στη σύγχρονη τέχνη.
THE LIFO TEAM
Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Πολιτισμός / Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Στο Intimate Audrey, ο Σον Χέπμπορν Φερέρ φωτίζει την άλλη όψη της μητέρας του: τον πόλεμο, την πείνα, το οικογενειακό τραύμα και τη γυναίκα πίσω από μία από τις πιο διάσημες εικόνες του 20ού αιώνα.
THE LIFO TEAM