Αμερικανική Πρεσβεία: Συνεργαστείτε με εταίρους και ΔΝΤ

Αμερικανική Πρεσβεία: Συνεργαστείτε με εταίρους και ΔΝΤ Facebook Twitter
10

Με παρέμβαση της η αμερικανική πρεσβεία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να ασκήσει δημοσιονομική σύνεση συνεργαζόμενη με τους εταίρους και το ΔΝΤ.

 «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκήσει δημοσιονομική σύνεση» αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με τον Αμερικανό Πρέσβη  συναντήθηκαν ο Πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση:

 

6 Φεβρουαρίου, 2015 -

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντέηβιντ Ντ. Πηρς συνάντησε τις τελευταίες δυο μέρες τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Οικονομικών Κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Πρέσβης κ. Πηρς συνοδευόταν στις συναντήσεις του με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, και τους Υπουργούς κ.κ. Σταθάκη, και Βαρουφάκη από τον Βοηθό Υφυπουργό κ. Νταλήπ Σινγκ από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.  Ο κ. Σινγκ, ο οποίος έχει ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους αρμόδιους για την οικονομική πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Πρέσβης κ. Πηρς συζήτησε σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ» τόνισε ο Πρέσβης κ. Πηρς. 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

7 σχόλια
Οι Αμερικάνοι έχουν κάθε λόγο να αλλάζουν τόνο ανακοίνωσης και γραμμή πλεύσης κατά το δοκούν τους. Τώρα κάνουν την πάπια με σχετικά διακριτική πάντως γλώσσα.Δηλαδή ακόμη και αν οι Ευρωπαίοι δεχτούν κάποιους όρους μας, πάλι ξέρουμε ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική". Υποτίθεται ότι δεσμευόμαστε να τα κάνουμε αυτά.Πάντως σημαντική μερίδα της Αμερικάνικης κοινής γνώμης, όπως τη βλέπω από σχόλια στα μεγάλα αμερικάνικα media, παραδόξως είναι πολύ πιο φιλελληνική απ' ό,τι θα περίμενα.Στα βορειοευρωπαϊκά μίντια αντίθετα είναι αρκετά διαδεδομένη η ηθικοπλαστική αντίληψη περί του χρέους.
Η λιτότητα στην ΕΕ λαμβάνει τέλος με το πρόγραμμα Ντράγκι. Αλλά όπως είπε και μια ψυχή "σε λίγο θα βρέχει λεφτά και μεις θα κρατάμε ομπρέλλα". Μπερδεύετε κάποιοι το "τέλος η λιτότητα" με το "είμαι μπαταχτσής και αφερέγγυος και δεν πλερώνω κανέναν"
Μισό λεπτό. Ο Ομπάμα πριν από λίγες ημέρες δεν είχε στείλει μήνυμα στην ΕΕ όπου έλεγε ότι η λιτότητα στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί; "Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία." Όταν λέει πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, εννοεί ότι οι μισθοί πρέπει να φτάσουν εκείνους του Μπαγκλαντές ή να ξεπουλήσουμε τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί; Και το κόστος ζωής στην Ελλάδα με όλους αυτούς τους δυσβάσταχτους φόρους που μας έχουν επιβληθεί τα τελευταία 6 χρόνια; Θα μειωθεί κι αυτό ή θα αρχίσουν να παίρνουν ότι τους αρέσει από την Ελλάδα ως "αποζημίωση" καθώς δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποπληρωμή των εξοντωτικών όρων για να "τηρήσει τις δεσμεύσεις τις και να επανέλθει η ευημερία". Και η ευημερία για ποιους θα είναι για εμάς ή για όλους τους άλλους;
όχι.. προφανώς λέει να μην χρειάζεται π.χ. 30 μέρες για να αδειοδοτηθεί επιχείρηση και άλλα τέτοια ωραία της δημόσιας διοίκησης.Τα 751€ δεν θα έπρεπε να αποτελούν πρόβλημα για καμία σοβαρή επιχείρηση.
Αυτο ελεγε αλλα προφανως δεν το εννοουσε. Απλα χρησιμοποιησε τις δηλωσεις Τσιπρα για να πετυχει καποια πιεση στη Γερμανια. Προφανως ο σκοπος επετευχθη οποτε δεν υπηρχε και λογος να συνεχιζει να μας στηριζει.
Να μην υπάρξει νέα περιοχή (οικονομικών αυτή τη φορά) αναταραχών. Ένα ενδεχόμενο Grexit θα προκαλέσει ντόμινο αλλαγών χωρίς ξεκάθαρο αποτέλεσμα, πράγμα που φαίνεται να μην επιθυμούν (για τους δικούς τους λόγους).