Σε χαμηλό 11ετίας το ευρώ την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα

Σε χαμηλό 11ετίας το ευρώ την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών υποχώρησε το ευρώ με τις ευρωπαϊκές αγορές να ανοίγουν με αρνητικό πρόσημο σήμερα σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2003, στα 1,1098 δολάρια.

Το πρακτορείο αναφέρει πως η Ελλάδα απορρίπτει τα μέτρα λιτότητας και πως η χθεσινή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την Αθήνα σε αντιπαράθεση με τους διεθνείς δανειστές ενώ σημειώνεται πως το ευρώ είχε την προηγούμενη εβδομάδα δεχθεί ακόμη ένα χτύπημα όταν η ΕΚΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε αγορά κρατικών ομολόγων.

Το αθηναϊκό πρακτορείο αναφέρει πως σε υποχώρηση βρίσκονται και οι τιμές του πετρελαίου: Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα στην Ασία μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Eλλάδα. H τιμή του WTI παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 45 σεντς, στα 45,14 δολάρια/βαρέλι, κατά τις πρώτες συναλλαγές. Το Brent της Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε κατά 35 σεντς, στα 48,44 δολάρια/βαρέλι. «Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά την έναρξη των συναλλαγών. Πιστεύουμε ότι η πτώση αυτή οφείλεται στις εκλογές στην Ελλάδα», σχολίασε ο Ντάνιελ Ανγκ, αναλυτής της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη. «Διαπιστώσαμε ακόμη και σύντομο πανικό κατά το άνοιγμα των αγορών. Στη συνέχεια όμως οι τιμές ανέκαμψαν», πρόσθεσε.

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί τους φόβους των αγορών για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, εξηγεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο Τόκιο, το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και 11 χρόνια έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα έφθασε στο 1,1098 δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2003.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άρχισαν τα όργανα?....Αν και δεν βλέπω να χαλάστηκαν ιδιαίτερα οι Γερμανοί με αυτήν την εξέλιξη οι οποίοι έχουν και κάτι να εξάγουν και είμαι πολύ περίεργος πως θα νιώθουν οι Αμερικανοί με τετοια ισοτιμία.....