Ο Πούτιν καλεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Μόσχα

Ο Πούτιν καλεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Μόσχα Facebook Twitter
8

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τη Μόσχα τον ερχόμενο Μάιο. Η πρόσκληση γίνεται με αφορμή τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ανακοίνωση για την πρόσκληση στον Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Αν η πρόσκληση γίνει δεκτή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη στο εξωτερικό από το 2011, όταν ανέλαβε την εξουσία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο προσωπικός απεσταλμένος του Ουν βρέθηκε στη Μόσχα πριν από ένα μήνα προκειμένου να κάνει επαφέςστο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλουν οι δύο χώρες για τη βελτίωση των σχέσεών τους.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Επιτρέψτε μου μια παρατήρηση: "ο προσωπικός απεσταλμένος του Κιμ¨, όχι "ο προσωπικός απεσταλμένος του Ουν". Το επίθετό του είναι Κιμ. Τζονγκ-ουν (έτσι προφέρεται) είναι το μικρό του.Και κάτι άλλο: τώρα που η Βόρεια Κορέα χάνει την Κίνα από καλύτερο σύμαμχό της (βλ. καταδικαστικές για τη Βόρεια Κορέα αποφάσεις στον ΟΗΕ που στήριξε η Κίνα και εξόργισαν τον πιτσιρικά), ο Πούτιν έρχεται να καλύψειο το κενό -τώρα που η Ρωσία βουλιάζει- για να αποτελέσει το νέο "φίλο της Βόρειας Κορέας" και να τον έχει ανάγκη η Δύση για να ασκεί πίεση προς τον παράφρονα. Άλλη μια κίνηση του -καλού ανθρώπου- Πούτιν που στέλνει τη Ρωσία ακόμα περισσότερο στο περιθώριο και την μετατρέπει στο νέο παρία της διεθνούς κοινότητας. Να τον χαίρονται.
μωρέ πως τα λες έτσι ρε παιδί μου. Οξυμένο πολιτικό κριτήριο και λεπτεπίλεπτο ειρωνικό χιούμορ. Συναγωνίζεσαι με τον Τζήμερο για την πρώτη θέση