Βουλευτές των ΑΝΕΛ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο του «ναι»

Βουλευτές των ΑΝΕΛ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο του «ναι» Facebook Twitter
4

Δυο βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Παύλος Χαικάλης αφήνουν τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν «ναι» στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που υπάρξει κάτι «συνταρακτικό».

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είπε: «Θα μπορούσε να αλλάξει η στάση μου αν υπάρχει κάτι συνταρακτικό. Μια εθνική υπόθεση, ένας εθνικός κίνδυνος, αυτό για εμένα θα ήταν ένας προβληματισμός ιδιαίτερος. Έχω κι εγώ τα συνειδησιακά μου».

Και συνέχισε: «Εγώ είμαι αποφασισμένη να μην ψηφίσω Πρόεδρο, αλλά ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος. Ωστόσο, είμαι αποφασισμένη με τις παρούσες συνθήκες -και μετ' επιτάσεως το λέω- να μην ψηφίσω Πρόεδρο».

Όμως και ο Παύλος Χαικάλης σημείωσε ότι δεν ξέρει «τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο».

 «Δεν είναι θέμα προσώπου. Έχουμε πάρει μια απόφαση, στο Συνέδριο και στη συνεδρίαση της Κ.Ο., ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω όμως τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ. Η συμπαγής μέχρι τώρα Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έχει αποφασίσει "όχι". Δεν ξέρω αν θα αλλάξει στάση. Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, πάντα αφήνεις μια παράμετρο, γιατί θέλω να έχω αξιοπιστία στον λόγο μου», είπε ο κ. Χαικάλης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Πιστευω οτι για να μαθει κανεις τις προθεσεις των βουλευτων αυτης της "κατηγοριας" αρκει μια απλη ερωτηση."Σκοπευετε να ψηφισετε για Προεδρο ;".Η απαντηση θα τα λεει ολα.Διοτι ,συμφωνα και με ενα παλιο,γνωστο, ανεκδοτο,εαν απαντησουν "οχι" αυτο σημαινει "ισως".Εαν απαντησουν "ισως"αυτο σημαινει "ναι".Και αν απαντησουν "ναι" ,θα μου πειτε ;Η απαντηση βρισκεται στο παλιο ανεκδοτο !
Υπάρχει πιο απλή λύση πάντως. Ο Σταύρος Δήμας ξεκινάει απεργία πείνας (αν χρειαστεί και δίψας) με αίτημα να γίνει ΠτΔ, και συσπειρώνει όλο το πολιτικό σύστημα (σύμφωνα και με την πρόσφατη εμπειρία).