ΖΑRA: Λάνσαρε πιτζάμες που μοιάζουν με τις στολές των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΖΑRA: Λάνσαρε πιτζάμες που μοιάζουν με τις στολές των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Facebook Twitter
4

Μια νέα σειρά παιδικών πιτζαμών λάνσαρε η γνωστή εταιρεία ειδών ρουχισμού ZARA. Το πάνω μέρος ήταν άσπρο με οριζόντιες ρίγες και στην αριστερή πλευρά υπήρχε ένα κίτρινο αστέρι, δύο χαρακτηριστικά των στολών που αναγκαζόντουσαν να φορούν οι Εβραίοι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η μόνη διαφορά στις στολές των στρατοπέδων ήταν ότι οι ρίγες ήταν κάθετες και όχι οριζόντιες. Το αστέρι όμως, δηλαδή το Αστέρι του Δαυίδ, ήταν στην ίδια ακριβώς θέση. Βέβαια, στο αστέρι της πιτζάμας γραφόταν η λέξη "Σερίφης" όμως δεν φαινόταν από στις φωτογραφίες του website της εταιρείας. 

Μετά τις αντιδράσεις η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε τη σειρά. «Λυπούμαστε πραγματικά. Ήταν εμπνευσμένη από το αστέρι των σερίφηδων των κλασικών Γουέστερν. Πλέον δεν πωλείται στα καταστήματά μας», αναφέρει συγκεκριμένα η εταιρεία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Ριγε με αστερι...Να αποσυρθει και αυτο http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.in-fashion.gr/wp-content/uploads/2012/12/riges-6.jpg&imgrefurl=http://www.in-fashion.gr/%25CF%2581%25CE%25AF%25CE%25B3%25CE%25B5%25CF%2582/&h=800&w=800&tbnid=v-iRyujtJfriNM:&zoom=1&docid=cqkSA7ZBDObbDM&ei=DWXbVN_GKsHgaoXDgrgN&tbm=isch&ved=0CDIQMygTMBM