10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter
15


Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Η φήμη του σχεδόν ταυτίζεται με τις ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωνε. Ένα από τα πιο διάσημα μεθυσμένα ανέκδοτα ήταν ότι μια μέρα που ο Χέμινγουεϊ έπινε μαζί με τον Τζον Στάινμπεκ συνάντησαν τυχαία τον επίσης συγγραφέα Τζον Ο' Χάρα. Ο Χέμινγουεϊ έβαλε 50 δολάρια στοίχημα ότι μπορεί να σπάσει το μπαστούνι του Ο' Χάρα. Κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα σπάζοντας το μπαστούνι πάνω στο ίδιο του το κεφάλι.

Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Όπως και οι χαρακτήρες των βιβλίων του, έτσι και ο ίδιος αγαπούσε πολύ τη μπύρα. Κάθε Τρίτη πρωί συναντούσε τον καλύτερο του φίλο, C.S. Lewis, και πίνοντας μπύρα συζητούσαν την πορεία των βιβλίων τους.

Μπρετ Ίστον Έλις

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Όπως έχει πει ο ίδιος, τα έντονα πάρτι που περιγράφονται στο βιβλίο «Λιγότερο από μηδέν» έχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία.

 

 

Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Γνωστός και ως «ο πιο μεθυσμένος συγγραφέας της Αμερικής». Τα πάρτι που έκανε μαζί με τη γυναίκα του, Ζέλντα, ήταν ολοήμερα και γεμάτα σαμπάνια

Χάντερ Τόμσον

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Αν δεν αρκεί το γεγονός ότι έγραψε το «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας», ίσως μια ιστορία από τη ζωή του: κάποτε συνάντησε φοιτητές για ποτά και για να υπογράψει τα βιβλία του, αλλά αποφάσισε ότι δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει στυλό. Έτσι έβαλε το ένα βιβλίο πίσω από το άλλο και τα πυροβόλησε όλα μαζί με το όπλο του.

Ντόροθι Πάρκερ

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Ήταν μέλος μιας λογοτεχνικής ομάδας που λεγόταν Algonquin Round Table. Τα μέλη, συγγραφείς και αρθρογράφοι, περνούσαν τις μέρες τους πίνοντας, καυγαδίζοντας και κάνοντας φάρσες ο ένας στον άλλον.

Τσαρλς Μπουκόφσκι

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον ίδιο «το αλκοόλ είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα πάνω στον πλανήτη – μαζί με μένα». Οπαδός του κρασιού, αναφερόταν στη δεκαετία του '50 ως «το δεκάχρονο μεθύσι», ισχυριζόμενος ότι πέρασε και τα δέκα χρόνια μεθυσμένος.

Γουίλιαμ Φώκνερ

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Ο συγγραφέας που αγαπούσε το ουίσκι: το αγαπούσε τόσο πολύ που όταν σε μια συνάντηση συγγραφέων έκοψε το δάχτυλό του ανοίγοντας ένα μπουκάλι, άφησε το χέρι του να ματώνει σε έναν σκουπιδοτενεκέ και συνέχισε να πίνει.

 

 

Νιλ Γκαιμαν

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ήταν νεότερος ήταν «ενθουσιώδης πότης», όμως τώρα η γυναίκα του το περιγράφει ως «πρόβλημα με το αλκοόλ».

Αναΐς Νιν

10 συγγραφείς που αγαπούσαν το αλκοόλ Facebook Twitter

Περιέγραφε τη ζωή της ως «μποέμ», τριγυρίζοντας μαζί με τον Χένρι Μίλερ, πειραματιζόμενη με όσα προσφέρει η ένταση.

[via]

Βιβλίο
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μικρή μου, ας τους αφήσουμε αυτούς τους κερατάδες τους καλόγερους»

Lifo Videos / «Μικρή μου, ας τους αφήσουμε αυτούς τους κερατάδες τους καλόγερους»

Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει ένα απόσπασμα από τις βέβηλες και αμφιλεγόμενες «120 Μέρες των Σοδόμων» του Μαρκησίου ντε Σαντ, ένα βιβλίο αναγνωρισμένο πλέον ως αξεπέραστο λογοτεχνικό αριστούργημα και χαρακτηρισμένο ως «εθνικός θησαυρός» της Γαλλίας.
THE LIFO TEAM
Το «προπατορικό αμάρτημα» του Τζο Μπάιντεν

Βιβλίο / Ποιο ήταν το θανάσιμο σφάλμα του Τζο Μπάιντεν;

Ένα νέο βιβλίο για τον πρώην Πρόεδρο αποτελεί καταπέλτη τόσο για τον ίδιο όσο και για τη δουλοπρεπή κλίκα πιστών και μελών της οικογένειάς του, που έκαναν το παν για να συγκαλύψουν τον ραγδαίο εκφυλισμό της γνωστικής του ικανότητας.
THE LIFO TEAM
ΕΠΕΞ Συγγραφείς/ Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / 8 Έλληνες συγγραφείς ξαναγράφουν τους μύθους και τις παραδόσεις

Η Λυσιστράτη ερμηνεύει τις ερωτικές σχέσεις του σήμερα, η Ιφιγένεια διαλογίζεται στην παραλία και μια Τρωαδίτισσα δούλα γίνεται πρωταγωνίστρια: 8 σύγχρονοι δημιουργοί, που συμμετέχουν με τα έργα τους στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, συνομιλούν με τα αρχαία κείμενα και συνδέουν το παρελθόν με επίκαιρα ζητήματα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζούντιθ Μπάτλερ: «Θέλουμε να ζήσουμε με ανοιχτή ή με κλειστή καρδιά;»

Τζούντιθ Μπάτλερ / «Θέλουμε να ζήσουμε με ανοιχτή ή με κλειστή καρδιά;»

Μια κορυφαία προσωπικότητα της σύγχρονης παγκόσμιας διανόησης μιλά στη LiFO για τo «φάντασμα» της λεγόμενης ιδεολογίας του φύλου, για το όραμα μιας «ανοιχτόκαρδης κοινωνίας» και για τις εμπειρίες ζωής που της έμαθαν να είναι «ένας άνθρωπος ταπεινός και ταυτόχρονα θαρραλέος».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ντίνος Κονόμος

Βιβλίο / «Ο κύριος διευθυντής (καλό κουμάσι) έχει αποφασίσει την εξόντωσή μου…»

Ο Ντίνος Κονόμος, λόγιος, ιστοριοδίφης και συγγραφέας, υπήρξε συνεχιστής της ζακυνθινής πνευματικής παράδοσης στον 20ό αιώνα. Ο συγγραφέας Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής παρουσιάζει έργα και ημέρες ενός ανθρώπου που «δεν ήταν του κόσμου τούτου».
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Δ. ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ
Η ζωή του Καζαντζάκη σε graphic novel από τον Αλέν Γκλικός

Βιβλίο / Ο Νίκος Καζαντζάκης όπως δεν τον είχαμε ξαναδεί σε ένα νέο graphic novel

Ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος συγγραφέας Αλέν Γκλικός καταγράφει την πορεία του Έλληνα στοχαστή στο graphic novel «Καζαντζάκης», όπου ο περιπετειώδης και αντιφατικός φιλόσοφος και μυθιστοριογράφος ψυχαναλύεται για πρώτη φορά και συστήνεται εκ νέου στο ελληνικό κοινό.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
«Πετρίτης»: Το πιο γρήγορο πουλί στον κόσμο και η άγρια, αδάμαστη ομορφιά του

Ηχητικά Άρθρα / Πετρίτης: Το πιο γρήγορο πουλί στον κόσμο και η άγρια, αδάμαστη ομορφιά του

Ο Τζoν Άλεκ Μπέικερ αφιέρωσε δέκα χρόνια από τη ζωή του στην παρατήρηση ενός πετρίτη και έγραψε ένα από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία της αγγλικής λογοτεχνίας – μια από τις σημαντικότερες καταγραφές της άγριας ζωής που κινδυνεύει να χαθεί για πάντα. Κυκλοφόρησε το 1967 αλλά μόλις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι κριτικοί και το κοινό το ανακάλυψαν ξανά.
M. HULOT
Μπενχαμίν Λαμπατούτ: «Ας μην αφήνουμε τον Θεό στους πιστούς» 

Βιβλίο / Μπενχαμίν Λαμπατούτ: «Αν αξίζει ένα πράγμα στη ζωή, αυτό είναι η ομορφιά»

Εν όψει της εμφάνισής του στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στις 21 Μαΐου, ο Λατινοαμερικανός συγγραφέας-φαινόμενο Μπενχαμίν Λαμπατούτ μιλά στη LiFO για τον ρόλο της τρέλας στη συγγραφή, τη σχέση επιστήμης και λογοτεχνίας και το μεγαλείο της ήττας – και δηλώνει ακόμα φανατικός κηπουρός και εραστής της φύσης.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Το πίσω ράφι/ Άντονι Μπέρτζες: «Έρνεστ Χέμινγουεϊ»

Το Πίσω Ράφι / Ο Χέμινγουεϊ ήταν ένας φωνακλάς νταής αλλά κι ένας σπουδαίος συγγραφέας του 20ού αιώνα

Η βιογραφία «Έρνεστ Χέμινγουεϊ - Μια ζωή σαν μυθοπλασία» του Βρετανού συγγραφέα Άντονι Μπέρτζες αποτυπώνει όχι μόνο την έντονη και περιπετειώδη ζωή του κορυφαίου Αμερικανού ομοτέχνου του αλλά και όλο το εύρος της αντιφατικής προσωπικότητάς του.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
21η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Βιβλίο / 21η ΔΕΒΘ: Εξωστρέφεια και καλύτερη οργάνωση αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν

Απολογισμός της 21ης ΔΕΒΘ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του νεοσύστατου ΕΛΙΒΙΠ. Σε ποιο βαθμό πέτυχε τους στόχους της και ποια στοιχήματα μένει ακόμα να κερδίσει;
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Η ποίηση όχι μόνο αλλάζει τον κόσμο, τον δημιουργεί» ​​​​​​/Μια νέα ανθολογία ελληνικής queer ποίησης μόλις κυκλοφόρησε στα ισπανικά /11 Έλληνες ποιητές σε μια νέα ισπανική queer ανθολογία /Queer ελληνική ποίηση σε μια νέα δίγλωσση ισπανική ανθολογία

Βιβλίο / Μια Ισπανίδα καθηγήτρια μεταφράζει ελληνική queer ποίηση

Η María López Villalba, καθηγήτρια Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγα, μετέφρασε 11 ελληνικά ποιήματα, σε μια πρόσφατη ανθολογία που προσφέρει στο ισπανόφωνο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τη σύγχρονη ελληνική queer –και όχι μόνο– ποίηση.
M. HULOT
«Κανείς δεν μας επέβαλε να έχουμε όλοι μια μονστέρα στο σαλόνι»

Βιντσέντζο Λατρόνικο / «Κανείς δεν μας επέβαλε να έχουμε όλοι μια μονστέρα στο σαλόνι»

Ο Ιταλός συγγραφέας και υποψήφιος για το βραβείο Booker, Βιντσέντζο Λατρόνικο, μιλά στη LIFO για το πολυσυζητημένο βιβλίο του «Τελειότητα», στο οποίο αποτυπώνει την αψεγάδιαστη αλλά ψεύτικη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς ψηφιακών νομάδων στην Ευρώπη, καθώς και τη μάταιη αναζήτηση της ευτυχίας στην ψηφιακή εποχή.
M. HULOT
Μεσσαλίνα: Ακόλαστη μέγαιρα ή πολύ έξυπνη για την εποχή της;

Ηχητικά Άρθρα / Μεσσαλίνα: Ακόλαστη μέγαιρα ή πολύ έξυπνη για την εποχή της;

Το όνομά της έχει συνδεθεί με την εικόνα μιας αδίστακτης, σεξουαλικά ακόρεστης και επικίνδυνης γυναίκας. Ένα νέο βιβλίο, όμως, έρχεται να αμφισβητήσει αυτή τη στερεοτυπική αφήγηση και να φωτίσει μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Rene Karabash

Βιβλίο / Rene Karabash: «Θέλω πίσω τη γυναικεία δύναμη που μου στέρησαν οι άνδρες»

Η Βουλγάρα συγγραφέας Rene Karabash μιλά για το μυθιστόρημά της «Ορκισμένη», που τιμήθηκε με το βραβείο Ελίας Κανέτι, και στο οποίο εστιάζει στην ιστορία των «ορκισμένων παρθένων» γυναικών των Βαλκανίων που επέλεξαν να ζήσουν ως άνδρες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δυο γυναίκες συγγραφείς αποκαλύπτουν τα κρυφά μυστικά της γραφής

Βιβλίο / Όλες οι γυναίκες του κόσμου στο νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Στο «Μακρύ ταξίδι της μιας μέσα στην άλλη», η μητρότητα γίνεται ο συνδετικός κρίκος που ενώνει όλες τις μητέρες και όλες τις κόρες με τις γυναίκες της Ιστορίας που θαυμάσαμε, αλλά και τις ανώνυμες «Παναγίες» που κράτησαν στους ώμους τους τα βάρη της ανθρωπότητας.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
«Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Βιβλίο / «Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Στο νέο του βιβλίο, «Lost Things Found», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Hyper Hypo, ο εικαστικός φωτογράφος Αντώνης Θεοδωρίδης εξερευνά τον μαγικό κόσμο της υπαίθριας αγοράς του Ελαιώνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Ντιντιέ Εριμπόν: «Καιρός για ένα κίνημα των ηλικιωμένων!»

Ντιντιέ Εριμπόν / Ντιντιέ Εριμπόν: «Να πάψουμε να βλέπουμε τους ηλικιωμένους ως κοινωνικούς παρίες»

Από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς σύγχρονους Γάλλους στοχαστές, ο Ντιντιέ Εριμπόν συνδύασε στα βιβλία του τα δύσκολα βιώματα της νεότητάς του με μια εμπεριστατωμένη, αλλά και εικονοκλαστική, κοινωνικοπολιτική «ακτινογραφία» της γαλλικής κοινωνίας. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

10 σχόλια
Επί του παρόντος έχω να δηλώσω πως το αλκοόλ το αγαπώ όπως η προλαλίσαντες και οι περιγραφόμενοι, ωστόσο δεν θα συγκριθώ με τους υπόλοιπους, καθώς υπερέχω: το αλκοόλ αγαπά εμένα.
"Aγαπούσαν το αλκοόλ περισσότερο από εμένα". Σίγουρα, αφού δεν με είχαν γνωρίσει καν. Για τους συγγραφείς που με έχουν γνωρίσει, βάζω "ίσως".Υ.Γ. Μήπως προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο τίτλος να αλλάζε σε "...περισσότερο απ' ό,τι εσύ"
Μούσα θα μπορούσες να γίνεις, το να μεθύσεις όμως τέτοια μεγάλα μυαλά θα ήταν αξιοθαύμαστο! Η αγάπη τους είναι αμφίδρομη, το αλκοόλ τους μεθάει, τους γεμίζει αυτοπεποίθηση και εκείνοι βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό ώστε να ξαποσταίνει η άγρια έμπνευσή τους. Είναι στιγμές που νιώθω εξίσου ερωτευμένος με τα οινο-πνεύματα, μαγεμένος από τις δυνάμεις που χαλαρώνουν την σκέψη αλλά με την επίγνωση πως ό,τι και να γράψω, ό,τι και να δηλώσω, ενδεχομένως κάνεις δεν θα το αναφέρει μισό αιώνα αργότερα ως αυθεντία. Είναι η σκληρή, σκοτεινή πλευρά του αλκοόλ, ένας ψυχρός εραστής που δεν ανταποδίδει πάντα τη στοργή.. Δύσκολοι καιροί για την επόμενη γενιά αλκοολικών συγγραφέων.Έχεις δίκιο για τον τίτλο Σανάνθη!
Ωωωω...τί ωραία όμως που "μιλάει" το άτιμο, ώρες-ώρες!:):)Υ.Γ. Δεν είναι κρίμα όμως να προσπερνάς της αγάπης τα νεύματα για τα άτιμα τα οινοπνεύματα;Υπάρχει πιο μεθυστική ουσία από την αγάπη;
Είναι αλήθεια, η αγάπη μεθάει, και το hang-over δεν περνάει με 2 Panadol και ένα ποτήρι γάλα (write this trick down!). Ωστόσο δείξτε κατανόηση και σε αυτούς που δεν αγαπάνε ούτε αγαπιούνται όλη την ώρα, υπάρχουν αρκετοί απο δαύτους στον κόσμο και χρειάζονται υποκατάστατα αγάπης. Ο δε έρωτας είναι άλλο ναρκωτικό. Και αν μπορώ να ερωτεύομαι όλη την ώρα, σημαίνει πως θα με ερωτεύονται με την ίδια συχνότητα και ανταπόκριση? Σπάνιο θα ήταν ίσως και άδικο. Για όλους τους υπόλοιπους λοιπόν, υπάρχει το αλκοόλ.ΥΓ: Βράδυ Σαββάτου, δύσκολα θα βρεις Αγάπη να αγοράσεις με 20 Ευρώνια στο περιπτερο. 500~700ml Βότκα όμως, παίρνεις! :)ΥΓ2: Οι συγγραφείς είναι απλοί αγγελιαφόροι. Τις περισσότερες φορές μιλάει απλά το αλκοόλ. :) :)