Η ιταλική Χρυσή Αυγή είναι γεγονός

Η ιταλική Χρυσή Αυγή είναι γεγονός Facebook Twitter
3

To ιταλόφωνο Huffington Post δημοσίευσε σε σημερινό του άρθρο την ίδρυση της ιταλικής Χυσής Αυγής από τον ακροδεξιό ιταλό Αλεσάντρο Γκαρντόσι από την Τεργέστη.

«Με εκστρατεία εγγραφών μέσω Twitter, Facebook και με ειδικό ιστότοπο, τις ώρες αυτές, παρουσιάσθηκε επίσημα ένα παρακλάδι του εξτρεμιστικού ελληνικού κόμματος», γράφει ο δημοσιογράφος Μάρκο Πάσκουα στο Huffingtonpost.it.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο παρελθόν ο Γκαρντόσι είχε εκλεγεί γραμματέας της ακροδεξιάς δύναμης Forza Nuova στην περιοχή της Τεργέστης. Ως σήμερα, οι εγγραφές φέρονται να έχουν φτάσει τις οκτακόσιες.

Στα προγραμματικά της σημεία, όπως τονίστηκε και στην εκπομπή του Rai Uno, η «Αlba Dorata» προβάλλει την αντίθεσή της στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, στο ευρώ, στο τραπεζικό σύστημα και την αρνητική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

«Ο Γκαρντόσι χαρακτηρίζεται επίσης από ρατσιστική και ομοφοβική ιδεολογία», δήλωσε ο Μάρκο Πάσκουα, μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση.

Τα μέλη του συγκεκριμένου κινήματος ζητούν, μέσω της διαδικτυακής πύλης του, την επιστροφή στη λιρέτα και την άμεση απέλαση των ξένων κρατουμένων από τις ιταλικές φυλακές, ενώ εξυμνούν τον Ιταλό δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι.

Τα σύμβολα που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο, τέλος, έχουν μεγάλη ομοιότητα με εκείνα της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν η όλη πρωτοβουλία θα περιορισθεί στην περιοχή της Τεργέστης ή θα προσπαθήσει να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ιταλία.

Πριν από λίγο ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο κοινωνικός ιστός Facebook, αποφάσισε να διαγράψει την σελίδα της Alba Dorata και των μελών του.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Τελικά η συμμορία του Μιχαλολιάκου είναι σαν τις ψείρες, τους αφήνεις και στο τέλος φυτεύουν τα αυγά τους και αλλού... Θα τους μαζέψουν άραγε εκεί ή θα τους αφήσουν να ριζώσουν όπως στην Ελλάδα;...