Ομπάμα: Ντρέπομαι για τη μακάβρια αριθμητική των όπλων

Ομπάμα: Ντρέπομαι για τη μακάβρια αριθμητική των όπλων Facebook Twitter
8

 

Ομπάμα: Ντρέπομαι για τη μακάβρια αριθμητική των όπλων Facebook Twitter

Βαθιά απογοητευμένος για την μακάβρια αριθμητική της οπλοκατοχής στη χώρα του δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα εκφράζοντας και την ντροπή του που η κυβέρνηση δεν κατάφερε να επιβάλλει έστω και κάποια επιεική μέτρα για να περιορίσει το φαινόμενο.

«Η χώρα πρέπει να κάνει μία ενδοσκόπηση για το ζήτημα αυτό. Τείνει να γίνει ο κανόνας και το θεωρούμε ως κάτι δεδομένο σε τέτοιο βαθμό ώστε εμένα σαν γονέα με τρομοκρατεί», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή την ένα επίθεση ενόπλου χθες σε λύκειο στο Πόρτλαντ, όπου σκότωσε  έναν 14χρονο μαθητή. Αργότερα βρέθηκε και ο δράστης νεκρός μέσα στις τουαλέτες.

Ο Ομπάμα είχε επιχειρήσει να περάσει από το Κογκρέσο νόμο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, απέτυχε όμως κάτω από την πίεση της Εθνικής Ένωσης όπλων, που είναι το πιο ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM