Για «ακροδεξιό παραλήρημα γκεμπελικού τύπου» κατηγορεί τον Δένδια ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «ακροδεξιό παραλήρημα γκεμπελικού τύπου» κατηγορεί τον Δένδια ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Ένας ακόμη λόγος έντασης στη βουλή σήμερα ήταν και η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την οποία ο κ. Δένδιας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποίησε χθες «φασίζουσες πρακτικές» επειδή κλιμάκιο βουλευτών με τη συνοδεία επιτροπής για τα δικαιώματα έλεγξε αστυνομικούς με πολιτικά πριν από τη χθεσινή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο.

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε τις καταγγελίες του για αντιποίηση αρχής και από του βήματος της βουλής προκαλώντας την αντίδραση του κ. Λαφαζάνη ο οποίος απάντησε:

"Διακόπτετε τους εισηγητές, για να κάνετε αυτές τις βρώμικες καταγγελίες σας, που έρχονται από το παρελθόν και είναι κολλημένες στις δεκαετίες του 1950. Εδώ εσείς κάνετε το αδίκημα του ακροδεξιού παραληρήματος και αντί να κατευνάζετε τα πνεύματα, εσείς ρίχνετε  λάδι στη φωτιά  και μάλιστα σε μέρες πολύ κρίσιμες".

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη αυτό που έκαναν οι βουλευτές ήταν μια συζήτηση με τους υπευθύνους των αστυνομικών αρχών.

"Αυτό το λέτε αντιποίηση αρχής; Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα να απευθύνει τον λόγο στους αστυνομικούς. Αν υπάρχουν φωτορεπόρτερ που είναι πυκνοί στις διαδηλώσεις και έχουν φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, δεν ευθύνεται γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να φωτογραφηθούν όποιοι είναι στις διαδηλώσεις; Είναι φωτορεπόρτερ αυτοί που κάνουν αυτήν τη δουλειά και έχουν φωτογραφίσει εγκλήματα που κάνουν κάποια αστυνομικά πρόσωπα", είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση όμως στην ανακοίνωση Δένδια υπήρξε από το τον ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά τεχνάσματα», ώστε να εξομοιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τους νοσταλγούς του Χίτλερ. «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι το υπουργείο θα έπρεπε να απολογηθεί «για την αυθαίρετη και αντισυνταγματική πρακτική των προληπτικών προσαγωγών» Αντί για αυτό, σημειώνεται,  «κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ EKM που την απέτρεψαν χτες διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Αντί να εξηγήσει το υπουργείο πώς ακριβώς προστατεύεται το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνάθροιση, όταν εμποδίζεται η πρόσβαση στις διαδηλώσεις από τους μυστικούς αστυνομικούς που συλλαμβάνουν στο σωρό τους προσερχόμενους διαδηλωτές, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες".

"Αντί, τέλος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει τέλος στην προκλητική ασυλία των ναζί τραμπούκων, μετέρχεται εκ νέου την άθλια θεωρία των δύο άκρων, της οποίας η χρήση από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Αιδώς Αργείοι! Είστε επικίνδυνοι για την κοινωνία, πρέπει να φύγετε", καταλήγει η ανακοίνωση.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια