Ο Πούτιν κάνει (ξαφνικά) πίσω στην Ουκρανία

Ο Πούτιν κάνει (ξαφνικά) πίσω στην Ουκρανία Facebook Twitter
2

Ξαφνική υποχώρηση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο θέμα της Ουκρανίας αφού ζητά τώρα από τους φιλορώσους αυτονομιστές να αναβάλουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των περιοχών τους στην Α. Ουκρανία ενώ παράλληλα γνωστοποιεί ότι αποσύρει το στρατό του από τα ρωσοουκρανικά σύνορα.

«Καλούμε τους εκπροσώπους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, τους οπαδούς της ομοσπονδοποίησης της χώρας να αναβάλουν το δημοψήφισμα που είναι προγραμματισμένο για τις 11 Μαΐου», δήλωσε ο Πούτιν ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε για πρώτη φορά τις εκλογές της 25ης Μαΐου «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Μας λέγατε συνεχώς ότι οι δυνάμεις μας στα σύνορα με την Ουκρανία αποτελούν αιτία ανησυχίας. Τις έχουμε αποσύρει. Σήμερα δεν βρίσκονται στα ουκρανικά σύνορα, είναι σε τοποθεσίες όπου διεξάγουν τα τακτικά τους γυμνάσια», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Όπως είπε επίσης ο Πούτιν, οι εκλογές θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις διαλόγου και ειρήνευσης στην περιοχή.

Οι αυτονομιστές της επαρχίας Ντονέτσκ είπαν ότι έχουν απόλυτο σεβασμό στον Πούτιν και θα εξετάσουν το αίτημα του αύριο.  

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από αυτές τις δηλώσεις το ρωσικό χρηματιστήριο εκτινάχτηκε στο συν 6%.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM
Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Διεθνή / Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Το υλικό υποστηρίζει όχι μόνο τις καταγγελίες της γυναίκας αλλά και εκείνες τριών ακόμη φερόμενων θυμάτων, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν ότι υπέστησαν κακοποίηση, απειλές και εξαναγκασμό σε σεξουαλικά πάρτι με χρήση ναρκωτικών, ισχυρίζονται οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

«Η απελευθέρωση του Ίνταν είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων δύο ημερών, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου», λέει πηγή προσκείμενη στη Χαμάς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια