To θαύμα του Funky Gourmet

To θαύμα του Funky Gourmet Facebook Twitter
1
To θαύμα του Funky Gourmet Facebook Twitter

Το εξαιρετικό εστιατόριο του Κεραμεικού Funky Gourmet έκανε και πάλι το θαύμα του. Κατέκτησε και δεύτερο αστέρι Μισελέν, βγάζοντας σχετικώς ανακοίνωση.

Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας του, αφού πρώτα αναγνωρίσθηκε από όλους σχεδόν τους Έλληνες κριτικούς ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας μας κατακτώντας μια σειρά Χρυσούς Σκούφους, κατάφερε η φήμη του να ξεπεράσει τα σύνορα της πατρίδας μας και μάλιστα με πάρα πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

Το 2012 βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin και την αμέσως επόμενη χρονιά ανακηρύχτηκε από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό στο διαδίκτυο, το γνωστό σε όλους Trip Advisor, ως ένα από τα 10 καλύτερα εστιατόρια (6η θέση) στον κόσμο!

Πριν λίγες μέρες ήρθε μία ακόμη πολύ σημαντική διάκριση. Ο εγκυρότερος ταξιδιωτικός οδηγός Michelin, όχι μόνο το βράβευσε με δεύτερο αστέρι, αλλά και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη, όπου ανακοίνωσε τη νέα λίστα των ευρωπαϊκών εστιατορίων με αστέρια Michelin, αναφέρθηκε ονομαστικά στο Funky Gourmet με πάρα πολύ κολακευτικά λόγια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το φαγητό του «διακρίνεται για τον βαθύ δημιουργικό στοχασμό του, αλλά ακόμη περισσότερο, για τη γευστικότητά του που είναι εφάμιλη της παιχνιδιάρικης παρουσίασής του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες εστιατόρια, υπάρχουν λίγα (περίπου 350) με δύο αστέρια Michelin. Είναι πια γεγονός ότι η Αθήνα δεν είναι ένας απλός κομπάρσος στο Ευρωπαϊκό γαστρονομικό γίγνεσθαι. Με το δεύτερο αστέρι Michelin του Funky Gourmet και το πρώτο του Botrini's που μόλις προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα που είχαν κατακτηθεί από τους πρώτους διδάξαντες (Σπονδή (2), Βαρούλκο (1), Χύτρα και Γαλάζια Χύτρα (από 1)), η Αθήνα μετράει πλέον 8 αστέρια Michelin, περισσότερα από άλλες πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

 

Ψυχή της ομάδας του Funky Gourmet είναι οι Αργυρώ και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος. Οι δύο τελευταίοι είναι και οι επικεφαλής Chef του εστιατορίου. Μαζί με τον Chef της Σπονδής, είναι οι μόνοι Έλληνες Chef βραβευμένοι με δύο αστέρια Michelin. Η δε Γεωργιάννα Χιλιαδάκη αποτελεί ακόμη πιο ιδιαίτερη περίπτωση, αφού είναι η μοναδική στον κόσμο Ελληνίδα Chef βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin και από τις ελάχιστες γυναίκες Chef στον κόσμο που έχουν πετύχει αυτήν τη διάκριση.

 

www.funkygourmet.com

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Συνεχίζω να αναρωτιέμαι πως το Βαρούλκο διατήρησε το αστέρι Μισελέν του φέτος. Ωστόσο για το Funky Gourmet έχω ακούσει τα καλύτερα και είναι μεγάλη επιτυχία τα δύο αστέρια. Αναμενόμενη και η είσοδος του πολύ καλού Botrini's.