Υπεγράφη η Εθνική Συλλογική Σύμβαση

Υπεγράφη η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Facebook Twitter
1

Στην υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης προχώρησαν πριν από λίγο εργοδότες και ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας την σύγκλιση τους σε αρκετά εργασιακά και την κοινή τους θέση απέναντι στα ζητούμενα της Τρόικα, κάτι που εκφράστηκε και πρόσφατα μέσα από δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ.

 «Πέντε ημέρες πριν τη λήξη της τρίμηνης παράτασης και οι πέντε κοινωνικοί εταίροι προτάξαμε πάνω από όλα συναινετικά κριτήρια και φθάσαμε σε μία πολύ σημαντική συμφωνία, παρά τα εμπόδια της πρωτοφανούς για τη χώρα ύφεσης, και του ασφυκτικού νομικού πλαισίου που επέβαλε σοβαρούς περιορισμούς στη συλλογική αυτονομία», δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

Όπως ανακοίνωσε, με τη νέα ΕΓΣΣΕ διατηρείται το επίδομα γάμου, ενώ λαμβάνουν τέλος «οι αλόγιστες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2025

Ελλάδα / Παράλληλο Μηχανογραφικό 2025: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Οι ΣΑΕΚ αποτελούν δημόσιες σχολές μεταλυκειακής εκπαίδευσης που εντάσσονται στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων στο Επίπεδο 5 - Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλαστογράφησαν την υπογραφή γυναίκας με Αλτσχάιμερ για να πάρουν επιδοτήσεις

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλαστογράφησαν την υπογραφή γυναίκας με Αλτσχάιμερ για να πάρουν επιδοτήσεις

Οι επιτήδειοι πίστευαν ότι λόγω της ασθένειας της η Χρυσάνθη Σκαρπαθιώτη δεν θα προχωρούσε σε κινήσεις για να αιτηθεί αγροτικής επιδότησης για τις καλλιέργειές της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για ποια ακριβώς 'υπέρβαση' κόντρα στην τρόικα μιλάει το άρθρο;Η σύμβαση που υπέγραψε η συμβιβασμένη και χρόνια τώρα ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ καταδικάζει όσους έχουν την τύχη να έχουν ακόμα δουλειά σε μισθούς πείνας των 586 ευρώ...Δεν το λες και υπέρβαση...Μάλλον θα έλεγε κανείς ότι η σύμβαση αυτή βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τη στρατηγική 2014-2020 της ΕΕ, της συγκυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση τους πάνω στην καμπούρα μας(την φτηνή και ευέλικτα εργαζόμενη καμπούρα μας...)