Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιταλική μαφία

Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιταλική μαφία Facebook Twitter
5

Εκκληση στα μέλη της μαφίας έκανε από τη Ρώμη ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια μίας επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Πάπας ζήτησε από τους τους «άνδρες και τις γυναίκες της μαφίας να αλλάξουν τρόπο ζωής, να σταματήσουν να προκαλούν κακό και να προσηλυτιστούν».

Στο κήρυγμα του, που εκφώνησε σε εκκλησία της Ρώμης κοντά στο Βατικανό, ο Πάπας καταδίκασε «την εξουσία, τα χρήματα που προέρχονται σήμερα τόσο από εγκλήματα της μαφίας όσο και τις βρομοδουλειές», τονίζοντας ότι πρόκειται για «ματωμένα λεφτά, για μια εξουσία βουτηγμένη στο αίμα. Αυτή την ματωμένη εξουσία δε μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη μετά θάνατον ζωή. Υπάρχει ακόμη χρόνος να μην καταλήξετε στην κόλαση. Αυτό σας περιμένει εάν συνεχίσετε να πορεύεστε σε αυτό το μονοπάτι».

Την τελετή οργάνωσε η καθολική οργάνωση Libera, η οποία μάχεται εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος και στη συνέχεια, ενώπιον του Πάπα διαβάστηκε ένας κατάλογος με 842 ονόματα θυμάτων της μαφίας.

Αυτό το φλογερό κήρυγμα ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, θυμίζει ένα παρόμοιο οργισμένο κήρυγμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ στο Αγκριτζέντε της Σικελίας το 1993, όπου ζήτησε από τους μαφιόζους να «μετανοήσουν».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"Do you,Michael(Corleone)denounce Satan ?""I do"."Απεταξατω τον Σατανα ;""Απεταξαμην".Σκηνη απο τα "βαφτισια"στον Νονο 2.Οπου ο νονος-Πατσινο δηλωνει στην εκκλησια την πιστη του στους κανονες της (καθολικης)εκκλησιας.Ενω,την ιδια ακριβως στιγμη,τα "παλληκαρια"του ,σταλμενα απο τον ιδιο,"γαζωνουν"με σφαιρες ολους τους αντιπαλους του !!!Ειχα παντα μια εκτιμηση στην Καθολικη Εκκλησια.Και στους ηγετες της.Αν μη τι αλλο εχουν πλειστακις αποδειξει οτι διαθετουν χιουμορ !!!
Ναι, εκτος του οτι τωρα η μαφία θα τρέμει...δε μας είπε για το χρήμα που δεν προερχεται απο εγκληματικες πραξεις, αλλα παρ ολα αυτα δεν παει εκει που διδαξε ο Χριστουλης...σταχτη στα μάτια...