Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιταλική μαφία

Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιταλική μαφία Facebook Twitter
5

Εκκληση στα μέλη της μαφίας έκανε από τη Ρώμη ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια μίας επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Πάπας ζήτησε από τους τους «άνδρες και τις γυναίκες της μαφίας να αλλάξουν τρόπο ζωής, να σταματήσουν να προκαλούν κακό και να προσηλυτιστούν».

Στο κήρυγμα του, που εκφώνησε σε εκκλησία της Ρώμης κοντά στο Βατικανό, ο Πάπας καταδίκασε «την εξουσία, τα χρήματα που προέρχονται σήμερα τόσο από εγκλήματα της μαφίας όσο και τις βρομοδουλειές», τονίζοντας ότι πρόκειται για «ματωμένα λεφτά, για μια εξουσία βουτηγμένη στο αίμα. Αυτή την ματωμένη εξουσία δε μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη μετά θάνατον ζωή. Υπάρχει ακόμη χρόνος να μην καταλήξετε στην κόλαση. Αυτό σας περιμένει εάν συνεχίσετε να πορεύεστε σε αυτό το μονοπάτι».

Την τελετή οργάνωσε η καθολική οργάνωση Libera, η οποία μάχεται εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος και στη συνέχεια, ενώπιον του Πάπα διαβάστηκε ένας κατάλογος με 842 ονόματα θυμάτων της μαφίας.

Αυτό το φλογερό κήρυγμα ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, θυμίζει ένα παρόμοιο οργισμένο κήρυγμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ στο Αγκριτζέντε της Σικελίας το 1993, όπου ζήτησε από τους μαφιόζους να «μετανοήσουν».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
"Do you,Michael(Corleone)denounce Satan ?""I do"."Απεταξατω τον Σατανα ;""Απεταξαμην".Σκηνη απο τα "βαφτισια"στον Νονο 2.Οπου ο νονος-Πατσινο δηλωνει στην εκκλησια την πιστη του στους κανονες της (καθολικης)εκκλησιας.Ενω,την ιδια ακριβως στιγμη,τα "παλληκαρια"του ,σταλμενα απο τον ιδιο,"γαζωνουν"με σφαιρες ολους τους αντιπαλους του !!!Ειχα παντα μια εκτιμηση στην Καθολικη Εκκλησια.Και στους ηγετες της.Αν μη τι αλλο εχουν πλειστακις αποδειξει οτι διαθετουν χιουμορ !!!
Ναι, εκτος του οτι τωρα η μαφία θα τρέμει...δε μας είπε για το χρήμα που δεν προερχεται απο εγκληματικες πραξεις, αλλα παρ ολα αυτα δεν παει εκει που διδαξε ο Χριστουλης...σταχτη στα μάτια...