ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter
10

 

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter

Την πολυγαμία νομιμοποίησαν οι άνδρες βουλευτές στην Κένυα ψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο και προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γυναικών βουλευτών που αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενες.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι άνδρες μπορούν να νυμφευθούν όσες γυναίκες θέλουν χωρίς να χρειάζεται να συμφωνήσει σε αυτό η πρώτη σύζυγος.

Μάλιστα το νομοσχέδιο όπως ήρθε προς ψήφιση προέβλεπε ότι χρειαζόταν να συναινέσει η πρώτη σύζυγος, όμως όλοι οι βουλςευτές διακομματικά ένωσαν δυνάμεις προκειμένου να απαλείψουν αυτή τη διάταξη.

"Όταν παντρεύεστε μια Αφρικανίδα, πρέπει να ξέρει πως μια δεύτερη θα ακολουθήσει, μετά η τρίτη (...) έτσι είναι η Αφρική", εξήγησε ενώπιον του σώματος ένας από τους βουλευτές αυτούς, ο Τζούνετ Μοχάμεντ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό Capital FM.

"Κάθε φορά που ένας άνδρας γυρίζει στο σπίτι με μια γυναίκα, αυτή θεωρείται η δεύτερη ή η τρίτη σύζυγος", είπε επίσης ο Σάμιουελ Σεπκόνγκα, πρόεδρος της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

"Αν είστε πράγματι εσείς ο άνδρας στο σπίτι και επιλέγετε να φέρετε σ' αυτό κάποιο άλλο ή δύο ή και τρία άλλα πρόσωπα, πιστεύω πως οφείλετε να έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε πως η γυναίκα σας και η οικογένειά σας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν", δήλωσε η βουλευτής η Σόιπαν Τούγια, σύμφωνα με τον Capital FM.

10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ