Πάνω από τους μισούς Έλληνες θέλουν να φύγουν από τη χώρα

Πάνω από τους μισούς Έλληνες θέλουν να φύγουν από τη χώρα Facebook Twitter
24

 

H απαισιοδοξία και οι τάσεις φυγής είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που ανακύπτουν από έρευνα της KAΠA Research για τους Έλληνες που έγινε για το Βήμα της Κυριακής.



Σε ποσοστό 69% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά και μόλις 1 στους 4 πιστεύουν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει.



Ενδεικτικό είναι ότι η λέξη “καταστροφή” είναι όπως δηλώνει το 27,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα, εκείνη που περιγράφει καλύτερα το μέλλον της Ελλάδας. Ακολουθούν η «στασιμότητα» (25%) και η «κρίση» (18,5%).



Ακόμη πιο απογοητευτικό στοιχείο είναι η διάθεση των πολιτών να εγκαταλείψουν τη χώρα. Το 56% δηλώνει ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα έφευγε στο εξωτερικό.



Στις εκλογικές προτιμήσεις των πολιτών προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από τη Ν.Δ.. Συγκεκριμένα είναι μπροστά στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 22,5% έναντι 21,7 της ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5%, και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 5,6%, ΚΚΕ με 5,3%,και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά που συγκεντρώνει 2,8%.



Στην παράσταση νίκης επικρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ με με 44,6% έναντι 38,5% της Νέας Δημοκρατίας.



Καταλληλότερος ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%.



Σε ποσοστό 40,4%, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό των Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.



Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.





Ελλάδα
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM