Στουρνάρας: "Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη"

Στουρνάρας: "Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη" Facebook Twitter
30

"Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι landlords της Εκάλης", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μέσω δημοσιεύματος το οποίο φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα "Το "Βήμα της Κυριακής".

Συγκεκριμένα, ο κ.Στουρνάρας δηλώνει αποφασισμένος να περάσει από τη Βουλή το νέο νόμο περί φορολογίας ακινήτων και συμπληρώνει ότι η φορολογική επιβάρυνση για τον συνεπή φορολογούμενο έχει φθάσει στα όριά της, γι' αυτό άλλωστε καταφεύγει στην υψηλότερη φορολόγηση στις ιδιοκτησίες αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 αλλά και τη συμμετοχή των ιδιοκτητών αγροτικής γης (έστω με μικρά ποσά) στα συνολικά βάρη.

Ο υπουργός Οικονομικών εξαγγέλλει, επίσης, ότι στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα υπάρχουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με πρώτο βήμα τον μερικό έλεγχο των βιβλίων και της οικονομικής κατάστασης φορολογουμένων, προκειμένου να εισπράττονται φόροι και να καταλογίζονται πρόστιμα χωρίς χρονοτριβή.

Πηγή: ΑΠΕ

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM