"Αόρατο κράνος" για ποδηλάτες

"Αόρατο κράνος" για ποδηλάτες Facebook Twitter
11

Το Hövding ξεκίνησε ως διπλωματική εργασία δύο φοιτητριών του Σουηδικού Πανεπιστημίου Lund, το 2005 και κατέληξε να είναι ένα πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο προϊόν, που εξυπηρετεί όσους ποδηλάτες ιδρώνουν και μόνο στην ιδέα να φορέσουν κράνος.

Πρόκειται για μια ευρεσιτεχνία που συνδυάζει δημιουργικά διάφορες -γνωστές- τεχνολογίες και αποτελεί προϊόν αγάπης αλλά και εξαντλητικής μελέτης πολλών video από πτώσεις με ποδήλατο, προκειμένου η Anna Haupt και η Terese Alsti να καταλήξουν στην τελική μορφή του "αόρατου κράνους".

Το video που ακολουθεί, εξηγεί πως λειτουργεί το "κράνος". 

Στην ουσία, δεν πρόκειται κάν για κράνος με τη γνωστή έννοια, αλλά για έναν αερόσακο λαιμού που φοριέται σαν κασκόλ και που ενεργοποιείται ακαριαία, μόλις οι αισθητήρες του 'νιώσουν' απότομη μεταβολή στην ισορροπία του ποδηλάτη, ως αποτέλεσμα πτώσης, καλύπτοντας το κεφάλι.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει καυλωμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Living / Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει ερεθισμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Το πρωί τούς ξυπνά με φιλιά. Τους χαϊδεύει απαλά τα μαλλιά. Και μετά; Σεξ. Μετά αυνανισμός. Μετά παρτούζα. Τουρίστες, φίλοι ή και εντελώς άγνωστα σ’ εμάς πρόσωπα φωτογραφίζονται και μιλούν, δίχως ντροπές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΕΛΗΝΗ ΒΑΡΔΑ
Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια / Περιμένοντας το τέλος του κόσμου σε καταφύγια που μοιάζουν με σουίτες

Living / Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια

Η ζήτηση για υπερπολυτελή πυρηνικά καταφύγια έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αν και εξακολουθούν να απευθύνονται σε λίγους, τα σύγχρονα κρησφύγετα, θυμίζουν περισσότερο δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων παρά ζοφερά bunkers κι εκτός από ασφάλεια παρέχουν άνεση υψηλής ποιότητας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Θα μπορούσε ίσως να επεκταθεί σε ολόσωμη προστατευτική στολή που να φουσκώνει όπως ο αερόσακκος. Θα μπορούσε να φοριέται όχι μόνο από ποδηλάτες, αλλά και από μοτοσυκλετιστές ή επιβάτες αυτοκινήτου.
Ανεπιβεβαιωτες πηγες υποστηριζουν πως εμπνευση για το αορατο κρανος υπηρξαν οι Ελληνες μοτοσυκλετιστες που το πολυ να δεις να φορανε κρανος στον..αγκωνα τους!
Είναι πολύ πρωτοποριακό και φαίνεται καλό...Στην πράξη βέβαια θα δείξει τι πιάνει!!!Ωραίο σαν ιδέα μου φάνηκε και αυτό που είχαν βγάλει στο Demolition man, με τα αυτοκίνητα. Που όταν τράκαρες σε γέμιζε με έναν αφρό που γινόταν συμπαγής και ήταν καλύτερος από αερόσακο!!!Αυτό θα ήταν η ανακάλυψη του αιώνα!!!
Διαβάζω με προσοχή και υπομονή όλο το άρθρο περιμένοντας και γω να δω το "αόρατο κράνος" και στο τέλος ο αρθρογράφος καταλήγει ότι δεν υπάρχει στη πραγματικότητα κανένα κράνος αλλά αερόσακος λαιμού. Είναι σαν να κάνεις άρθρο για τους αερόσακους στο αυτοκίνητο και να τους ονομάζεις αόρατες ζώνες... Τι να πω.