Βενετία: «Πόρτες φράγματα» κατά της παλίρροιας

Βενετία: «Πόρτες φράγματα» κατά της παλίρροιας Facebook Twitter
1

Είναι η πρώτη δοκιμή για το σύστημα ΜOSE στη Βενετία. Οι «πόρτες φράγματα» που θα προστατεύουν την πόλη από τις πλημμύρες υψώνονται.

Το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ έντονο. Τα νερά ξεπερνούν τα ανθεκτικά μαρμάρινα θεμέλια της πόλης και καταστρέφουν ακόμα και τα εσωτερικά των σπιτιών, αλλά και τα έργα τέχνης.

Το έργο στοιχίζει 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αποτελείται από 79 τεράστιες μεταλλικές πόρτες, που κινούνται πάνω σε μεντεσέδες. Κάθε μια από αυτές έχει 30 μέτρα ύψος, 20 μέτρα πλάτος και 5 μέτρα πάχος. Το εσωτερικό τους είναι κούφιο και έχουν τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μόλις ληφθεί μήνυμα καταιγίδας η επικίνδυνης παλίρροιας οι πόρτες θα γεμίζουν αέρα και θα ανυψώνονται, εμποδίζοντας τη διέλευση μεγάλων όγκων νερού που θα κατευθύνονται προς τη Βενετία. Το σχέδιο είχε θεμελιώσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 2003. (Πηγή euronews)

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM