Guardian: «Ο πρώτος Έλληνας που πέθανε από τα χέρια της Χ.Α.»

Guardian: «Ο πρώτος Έλληνας που πέθανε από τα χέρια της Χ.Α.» Facebook Twitter
23

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, έκανε τον γύρο του κόσμου και όπως ήταν επόμενο, έγινε θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.

Η γαλλική Liberation, αναφέρεται στο χρονικό της δολοφονίας από «νεοναζιστές» ενώ οι αναγνώστες της γράφουν στο σάιτ σχόλια, όπως «Διογένη βγες από το πυθάρι σου. Η Δημοκρατία είναι νεκρή» κ.α. Παράλληλα η δολοφονία έχει ανοίξει και συζήτηση για τη δική τους ακροδεξιά και τον τρόπο αντιμετώπισης της.

Στη βρετανική Guardian πάλι ο συντάκτης υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. ενώ χαρακτηρίζει τη δολοφονία «προσχεδιασμένο έγκλημα», χαρακτηρίζοντας τον Παύλο Φύσσα, ως «τον πρώτο Έλληνα που πέθανε στα χέρια της Χρυσής Αυγής, η οποία μέχρι πρόσφατα φύλαγε το δηλητήριο της αποκλειστικά για τους μετανάστες».

Γράφει επίσης ότι η Χ.Α. κατηγορείται ότι «μισθώνει» τη βία για να ενισχυθεί δημοσκοπικά και αναφέρεται στις επιθέσεις στο Πέραμα και στα επεισόδια στο Μελιγαλά.

Κλείνοντας, ο Guardian αναφέρει ότι σύμφωνα με φήμες «η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μάλλον έχει χάσει τον έλεγχο σε ένα κόμμα στο οποίο οι φανατικοί του υποστηρικτές θεωρούν τους εαυτούς τους στρατιώτες σε έναν ένοπλο αγώνα με στόχο να εκθρονίσουν το πολιτικό σκηνικό, το οποίο κατηγορούν για την κατάσταση της χώρας».

23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM