Vice: «Φημολογείται ότι ο αδελφός του Μιχαλολιάκου, είναι ο συνδετικός κρίκος της Χ.Α. με επιφανείς κύκλους»

Vice: «Φημολογείται ότι ο αδελφός του Μιχαλολιάκου, είναι ο συνδετικός κρίκος της Χ.Α. με επιφανείς κύκλους» Facebook Twitter
1

Για  «υπόγειες» σχέσεις της Χρυσής Αυγής με «επιφανείς κύκλους» κάνει λόγο το περιοδικό Vice σε άρθρο του Γιάννη Μπαμπούλια, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το άρθρο αναφέρεται στο χρονικό της δολοφονίας από «τραμπούκους της Χ.Α.» καθώς και στο ότι σύμφωνα με πηγές η αστυνομία ήταν εκεί, αλλά δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την δολοφονία. Στη συνέχεια περνάει στην επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, η οποία έγινε «μετά από την ομιλία δύο βουλευτών της Χ.Α. στην περιοχή» και αμέσως μετά, στο πιο ενδιαφέρον.

"Φλερτ" Χ.Α με Ν.Δ

Ότι περιέργως, ενώ η Χ.Α. προωθεί τη βία, ταυτόχρονα φλερτάρει με «σεβαστές τάξεις» και με τη Ν.Δ. η οποία «σιώπησε για την επίθεση εναντίον κομμουνιστών στο Πέραμα». Αναφέρει επίσης τη δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι η Ν.Δ. «θα μπορούσε να συνεργαστεί με μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή».

"Αρκετοί βουλευτές και σύμβουλοι της Ν.Δ. έχουν υπαινιχθεί το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας μεταξύ του κεντροδεξιού κόμματος και της νεοναζιστικής συμμορίας", σημειώνει ο αρθρογράφος.


Λίγο παρακάτω,  ο συντάκτης βάζει στο «παιχνίδι» τον αδελφό του Νίκου Μιχαλολιάκου (χωρίς όμως να αναφέρει όνομα), ο οποίος φημολογείται ότι «επιστρατεύει» από τους κύκλους των δικηγόρων, των επιχειρηματιών και των ακαδημαϊκών, μέλη που είναι λίγο-πολύ λάτρεις της χούντας των συνταγματαρχών.

Ωστόσο μετά την τελευταία δολοφονία, η διπλή αυτή τακτική της Χ.Α. να κουνά το ένα χέρι στις αξιοσέβαστες τάξεις ενώ χρησιμοποιεί το άλλο για να χώνει μαχαίρια στους πολιτικούς της αντιπάλους, αποδεικνύεται ανεπιτυχής. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι κινείται για να αλλάξει το νόμο, στοχεύοντας στην απαγόρευση των ακροδεξιών», καταλήγει το άρθρο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι μυστικό. Μόνο οι αγανακτισμένοι αντισυστημικοί ψηφοφόροι των νεοναζί δεν ξέρουν (;) ότι ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός του Μιχαλολιάκου, έχει υπάρξει συνήγορος - μεταξύ άλλων - του Κοσκωτά, του Εφραίμ και του Τσοχατζόπουλου! Αν αυτοί δεν είναι αρκετά αντισυστημικές προσωπικότητες, να προστεθεί και ότι έχει διατελέσει και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός επί Κόκκαλη. Γελάει ο κόσμος. Βέβαια, και να το μάθουν οι αγανακτισμένοι αντισυστημικοί ψηφοφόροι, θα αρνηθούν τη συγγένεια. Πιο προβλέψιμοι και απ'την προβλεψιμότητα. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια 1: Έχει υπάρξει και συνήγορος του διαβόητου Περίανδρου. Ζόρικο χόμπυ το denial. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια 2: Τα παραδοσιακά ΜΜΕ, που "πολεμούν" τους "πατριώτες", δεν βγάζουν άχνα για τη συγγένεια.