Απάτη μέσω Facebook και «εθελοντισμού»

Απάτη μέσω Facebook και «εθελοντισμού» Facebook Twitter
1

40χρονος συνελήφθη στα Ιωάννινα, καθώς, μέσω σελίδας στο Facebook καλούσε πολίτες των Ιωαννίνων να συνεισφέρουν χρηματικά για ανύπαρκτες εθελοντικές δραστηριότητες και αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο 40χρονος μέσω της σελίδας στο Facedbook και της ανύπαρκτης εθελοντικής οργάνωσης «Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Ιωαννίνων» είχε καταφέρει να αποσπάσει συνολικά 54.310 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν είναι μεγαλύτερος.

Μάλιστα, για να γίνεται πιο πειστικός, ο 40χρονος είχε ανοίξει και γραφείο της ανύπαρκτης οργάνωσης, στα Ιωάννινα. Εκμεταλλευόμενος τις σχέσεις που ανέπτυσσε, κυρίως με γυναίκες, έπειθε τους πολίτες είτε να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, ως μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού, είτε να προβαίνουν σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών, για πλασματικές ανάγκες της οργάνωσης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM
ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM