ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ισόβια και βαριές ποινές για την υπόθεση «Εργκένεκον»

Ισόβια και βαριές ποινές για την υπόθεση «Εργκένεκον» Facebook Twitter
2

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, απόστρατος στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ για την υπόθεση «Εργκένεκον».

Η υπόθεση αφορά σε δίκτυο εθνικιστών που είχαν την κωδική ονομασία «Εργκένεκον» και προσπάθησαν –χωρίς επιτυχία- να ανατρέψουν την κυβέρνηση Ερντογάν, οργανώνοντας βίαιες αποσταθεροποιητικές ενέργειες με στόχο να προετοιμάσουν το έδαφος για στρατιωτική επέμβαση.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Χουριέτ, το δικαστήριο στο Σιλιβρί, στο οποίο εκδικάστηκε η υπόθεση καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης από 12 έως 35 χρόνια και 3 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ενώ απάλλαξε μόνο 21 από τους 275 κατηγορούμενους.

Ανάμεσα στους τελευταίους, ένας ιστορικός, απόστρατοι αξιωματούχοι του στρατού, δημοσιογράφοι και συγγραφείς, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 6 έως 47 χρόνια.

Σύμφωνα πάντα με την Χουριέτ, ο απόστρατος συνταγματάρχης, Αρίφ Ντογάν, καταδικάστηκε σε 47 χρόνια κάθειρξης, ο πρώην διοικητής του στόλου της Βόρειας Θάλασσας, Μεχμέτ Οτουζμπίρογλου, καταδικάστηκε σε 20ετή ποινή κάθειρξης και ο δημοσιογράφος Ερόλ Μανίσαλι σε ποινή φυλάκισης 9 ετών.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

2

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
> ο πρώην διοικητής του στόλου της Βόρειας ΘάλασσαςΗ «Διοίκηση της περιοχής της Βόρειας Θάλασσας» — [Kuzey Deniz Saha Komutanlığı](http://bit.ly/16uZePc) — αναφέρεται στον Ελλήσποντο, στη Θάλασσα του Μαρμαρά και στον Εύξεινο Πόντο, δηλαδή δεν έχει σχέση με αυτό που σημαίνει ο όρος «Βόρεια Θάλασσα» στα Ελληνικά.
> ο πρώην διοικητής του στόλου της Βόρειας Θάλασσας, Μεχμέτ Οτουζμπίρογλου, καταδικάστηκε σε 20ετή ποινή κάθειρξης«Otuzbiroğlu» — τι παράξενο όνομα: «ο γιος του 31». Να σχετίζεται άραγε με τη φράση «otuzbir çekmek»;