Μειώνονται οι γεννήσεις, αυξάνεται ο αριθμός γεννήσεων νεκρών βρεφών

Μειώνονται οι γεννήσεις, αυξάνεται ο αριθμός γεννήσεων νεκρών βρεφών Facebook Twitter
7

Πτώση των γεννήσεων μετά το 2009 αλλά και αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών στο ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφει μεγάλη έρευνα να διεξήγαγε η κ. Έφη Σίμου, επιστημονική συνεργάτις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Η έρευνα που έγινε υπό την εποπτεία και ευθύνη της καθηγήτριας του Τομέα Αναστασίας Ρουμελιώτη, δείχνει ότι από το 2009 ως το 2011 και μετά κατεγράφη πτώση των γεννήσεων  κατά 10,13%  ενώ από το 2008 μέχρι το 2011  καταγράφεται αύξηση των γεννήσεων νεκρών εμβρύων κατά 21,15%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές και όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την πτώση του ΑΕΠ κατά 14,82% από το 2009-2011 ενώ ειδικότερα η αύξηση των γεννήσεων νεκρών εμβρύων συνδέεται με την αύξηση της ανεργίας, κυρίως των γυναικών.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Έρευνα Συνθηκών Διαβίωσης για το έτος 2011, οι Έλληνες βρίσκονται στην πρώτη θέση μεταξύ των Ευρωπαίων που δηλώνουν ότι παρέλειψαν κάποιου είδους ιατρική φροντίδα-παρότι την είχαν ανάγκη-λόγω κόστους.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM