Στη Μάνη απαγόρευσαν τις ρακέτες στην παραλία

Στη Μάνη απαγόρευσαν τις ρακέτες στην παραλία Facebook Twitter
69

Στην απαγόρευση του παιχνιδιού με ρακέτες στην παραλία προχώρησε το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης μετά την έγγραφη διαμαρτυρία επαγγελματιών αλλά και τον τραυματισμό τουρίστριας στη γνάθο.

 Οι Σύλλογοι Επαγγελματιών Στούπας και ο Σύνδεσμος Καταλυματιών Δυτικής Μάνης, κατέθεσαν έγγραφη διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο την εξέτασε σε συνεδρίαση του και τελικά προχώρησε στην απαγόρευση του «ρακετοπόλεμου», όπως αποκαλούν την ενασχόληση με το «παραθαλάσσιο» σπορ, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την έγγραφη διαμαρτυρία των δύο Συλλόγων: «Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής μας είναι το πανέμορφο και γραφικό αμμώδες ακρογιάλι της “Καλόγριας”. Είναι παραλία εκτάσεως 8.000 τ.μ., οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, που εκμισθώνει ο Δήμος σε ιδιώτες.

Εκ τούτου, ο χώρος που μένει γι' αυτούς που δε θέλουν να νοικιάσουν ομπρέλα και ξαπλώστρα, αλλά να καθίσουν στην άμμο ελεύθερα, είναι ελάχιστος και αυτόν τον έχουν καταλάβει οι φανατικοί οπαδοί της ρακέτας, οι οποίοι είναι, κυρίως, άνθρωποι άσχετοι με τον τουρισμό, που δε σέβονται κανέναν και παίζουν με τρελό ζήλο ανάμεσα στις ξαπλώστρες των επισκεπτών μας, που αντί να χαλαρώσουν και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, σπάνε τα νεύρα τους από τα μπαλάκια που σφυρίζουν δίπλα στα αυτιά τους και κυριολεκτικά τρομοκρατούνται από τα “καρφωτά” μπαλάκια που δέχονται πολύ συχνά κατακέφαλα.

Έχουμε γίνει μάρτυρες εξαιρετικά δυσάρεστων καταστάσεων στο παρελθόν και δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους πελάτες μας. Μάλιστα, οι τραυματισμοί είναι συχνοί».

Στη Μάνη απαγόρευσαν τις ρακέτες στην παραλία Facebook Twitter

Όμως το παιχνίδι με ξυλορακέτες απαγορεύεται και στην παραλία του Αγ. Νικολάου στη Βουλγιαγμένη, μετά από παράπονα των κατοίκων και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρόστιμο φτάνει τα 500 ευρώ.

69

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM