ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

TO BLOG ΤΟΥ M.HULOT
Facebook Twitter

Μικρό Ταρανδάκι: Άκουσε όλα τα τραγούδια της σοκαριστικής σειράς του Netflix

Μικρό Ταρανδάκι: Άκουσε όλα τα τραγούδια της σοκαριστικής σειράς του Netflix 

Ένα playlist με τη μουσική και όλα τα κομμάτια που ακούγονται στο απρόσμενο θρίλερ του Richard Gadd.

Μικρό Ταρανδάκι: Άκουσε όλα τα τραγούδια της σειράς του Netflix Facebook Twitter

Το Baby Reindeer ανέβηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Fringe του φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2019, και εκτός από μια σοκαριστική παράσταση ήταν από τα highlight εκείνης της χρονιάς. Ο Richard Gadd, ο Σκοτσέζος ηθοποιός και σκηνοθέτης που μέχρι τότε είχε παίξει κυρίως κωμικούς ρόλους, συγκλόνισε το κοινό με έναν αυτοβιογραφικό μονόλογο που κέρδισε ένα σωρό βραβεία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις σκηνές του Λονδίνου με τεράστια επιτυχία. Το Baby Reindeer (στα ελληνικά μεταφράστηκε ως «Μικρό Ταρανδάκι» που το κάνει να φαίνεται σαν παιδική σειρά), παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού κωμικού, του Ντόνι, που συνθλίβεται συναισθηματικά από την ψύχωση που παθαίνει μαζί του μια μεσήλικη γυναίκα, η Μάρθα, η οποία τον διαλύει, αλλά τον βυθίζει ταυτόχρονα σε μια αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που κάνει τη ζωή του κόλαση. Όσο πιο εμμονική γίνεται η Μάρθα, τόσο πιο πολύ βυθίζεται ο Ντόνι στον αδυσώπητα ζοφερό τρόμο και ενεργεί αψυχολόγητα και αυτοκαταστροφικά. Στη σκηνή του Fringe το ρόλο της Μάρθας είχε παίξει ένα άδειο σκαμπό κι ο Gadd είχε χρησιμοποιήσει πολυμέσα για να ξεδιπλώσει την προσωπικότητα και την ακατανόητη σχέση των δύο ανθρώπων που για τον θεατή είναι ενοχλητική από την αρχή μέχρι το τέλος. Μέσα από τα ηχογραφημένα μηνύματα και τα e-mail που έστειλε στον ίδιο και στους δικούς του ανθρώπους ξεδιπλώνεται ένα θρίλερ που θίγει ένα σωρό ζητήματα, από την ντροπή και τη σκληρότητα, την ψυχική ασθένεια, την ενοχή, τη μοναξιά, την απελπισία, τα σκληρά ναρκωτικά, την χειραγώγηση, τον οίκτο, τον εγωισμό, την αυτοτιμωρία, το μίσος για τον εαυτό σου, -τραύματα που δεν κλείνουν ποτέ. 
Στο θέατρο σόκαρε τους θεατές που περίμεναν από τον Gadd μία ακόμα stand up παράταση για να γελάσουν.

Στη σειρά του Νέτφλιξ η υπόθεση της ωριαίας παράστασης έχει μεταφερθεί σε εφτά επεισόδια αποκαλύπτοντας όλες τις πτυχές της ιστορίας με μία καταπληκτική ηθοποιό στο ρόλο της Μάρθας, την (μεταμορφωμένη κυριολεκτικά) Jessica Gunning που δίνει μια σπουδαία ερμηνεία. Ο Richard Gadd είναι από τους πιο σημαντικούς θεατρικούς ηθοποιούς της γενιάς του και αποδεικνύεται και καλός σκηνοθέτης.  

Είναι η καλύτερη σειρά που έχω δει στο Netflix εδώ και πολύ καιρό, μια σειρά που θα γραφτούν πολλά και προσφέρεται για πολλές αναλύσεις, αυτό όμως είναι ένα ποστ για το σάουντρακ που με έχει επίσης στοιχειώσει. Επειδή τα τραγούδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την «βρετανίλα» και γενικά την ατμόσφαιρα της σειράς, τα μάζεψα όλα σε ένα playlist που μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα.

Nothing Days

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ