'Οταν, 'Oταν

 

 

Ευθύμης Φιλίππου, Σπύρος Στάβερης 

 

 

 

 

'Οταν, όταν. Ευθύμης Φιλίππου, Σπύρος Στάβερης.

 

 

OTAN, OTAN.

 

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει μία συλλογή -παλαιότερων και νέων- κειμένων του Ευθύμη Φιλίππου μαζί με μία συλλογή φωτογραφιών του Σπύρου Στάβερη. Διηγήματα, στίχοι, θεατρικά έργα, συνεντεύξεις και φωτογραφίες, όλα χωρίς να εντάσσονται σε ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, χωρίς κοινή θεματολογία και χωρίς συγκεκριμένο ύφος. Μία προσπάθεια να απεικονιστούν οι διαφορετικοί μικροί κόσμοι αυτών των δύο διαφορετικών ανθρώπων, είτε με λόγια, είτε με εικόνες. Στόχος είναι να συνδυαστούν -ή όχι-, όλα όσα προσπαθούν να περιγράψουν οι δύο δημιουργοί, ο καθένας με το μέσο που έχει επιλέξει.

 

Ο Ευθύμης Φιλίππου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. 

'Εχει συνυπογράψει τα σενάρια των ταινιών Κυνόδοντας (2009), 'Αλπεις (2011), L (2011), Chevalier (2014), The Lobster (2015), The Killing of the Sacred Deer (2017), ενώ έχει γράψει τα θεατρικά έργα Αίματα, Τα ωραιά μας χέρια, Απολογίες 4 και 5, Διάφορες επιλογές Πέτρος και Ρομπ. Tα βιβλία του Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα (2009), Σκηνές (2011), Δημήτρη (2015) και το θεατρικό κείμενο Αίματα (2014) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις MNP.


Ο Σπύρος Στάβερης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Παρίσι.
Σπούδασε Ιστορία, όπως το πρόσταζε η τότε εποχή. Μπροστά στο δίλημμα βιβλιοθήκες ή δρόμος, διάλεξε τον δρόμο κι έγινε φωτογράφος, μάλλον από αγάπη για το σινεμά. Από το 1985, ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον ελληνικό και ξένο -γαλλικό κυρίως- Τύπο καλύπτοντας ετερογενή θέματα που διαμορφώνουν, ίσως στο σύνολό τους, ένα είδος ελληνικής "ανθρώπινης κωμωδίας". Διατηρεί σήμερα τη στήλη α/λ/μ/α/ν/α/κ στο σάιτ της αθηναϊκής εφημερίδας Lifo.


Η MNP δημιουργήθηκε το 2003 με την Κατερίνα Παναγιώτου να αποτελεί βασικό ιδρυτικό μέλος και creative director. Η εταιρεία ειδικεύεται στον επικοινωνιακό σχεδιασμό και στις εκδόσεις. 'Εχει βραβευτεί επανειλημμένως στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης και στα Εuropean Design Awards, καθώς επίσης εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

 

'Οταν, όταν. Ευθύμης Φιλίππου, Σπύρος Στάβερης.

 

'Οταν, όταν. Ευθύμης Φιλίππου, Σπύρος Στάβερης.

 

'Οταν, όταν. Ευθύμης Φιλίππου, Σπύρος Στάβερης.

 

'Οταν, όταν. Ευθύμης Φιλίππου, Σπύρος Στάβερης.

 

'Οταν, όταν. Ευθύμης Φιλίππου, Σπύρος Στάβερης.

 

 

Εκδόσεις MNP

Άνθιμου Γαζή 9 T.K. 105 61, Αθήνα Τ (+30) 210 3252832 mnp@otenet.gr www.mnpdesign.gr