Ο ιδανικός πορνογράφος είναι ο εαυτός μου: To πορνό του επόμενου επιπέδου

Ο ιδανικός πορνογράφος είναι ο εαυτός μου: To πορνό του επόμενου επιπέδου Facebook Twitter
Η πιο διάσημη προσωπικότητα του site OnlyFans είναι η Αυστραλέζα Jem Wolfie.
0

Κάθε μέρα, εκατοντάδες άντρες πληρώνουν την Dannii Harwood να ενσαρκώσει τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις αλλά και να τους τονίσει την αυτοπεποίθηση. Κάποιες φορές πετάει και τα ρούχα. Άλλες φορές ντύνεται dominatrix ή νοσοκόμα.

Μπορεί να την πληρώνουν για να φτάσουν σε οργασμό, παρότι δεν είναι πόρνη. Μπορεί να τους προμηθεύσει με εξειδικευμένα ερωτικά βίντεο, παρότι δεν είναι πορνοστάρ.

Είναι μια από τις πιο καλοπληρωμένες εργαζόμενες στην πλατφόρμα OnlyFans, όπου οι συνδρομητές – κυρίως άντρες, γκέι, στρέιτ ή bi – πληρώνουν μοντέλα και influencers των social media ένα ποσό που κυμαίνεται από 5 ως 20 δολάρια περίπου το μήνα, για να παρακολουθήσουν εικόνες υπερβολικά «καυτές» για το Instagram. Με την πρόσβαση αυτή, οι συνδρομητές μπορούν επίσης να στέλνουν μηνύματα ή να προσφέρουν «φιλοδωρήματα» για να παραγγείλουν και να λάβουν φωτογραφίες ή βίντεο «on demand», ανάλογα με τα σεξουαλικά τους γούστα.

Τα μοντέλα που προσλαμβάνονται από το site συχνά θεωρούν δεδομένο ότι οι προσωπικοί συνδρομητές τους θα αυξάνονται ανάλογα με τη συχνότητα των αναρτήσεων και με την τολμηρότητα του περιεχόμενου. Το πρώτο (η συχνότητα) ισχύει. Το δεύτερο (η τολμηρότητα) όχι απαραίτητα.

Ο ιδανικός πορνογράφος είναι ο εαυτός μου: To πορνό του επόμενου επιπέδου Facebook Twitter
Κάθε μέρα, εκατοντάδες άντρες πληρώνουν την Dannii Harwood να ενσαρκώσει τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις αλλά και να τους τονίσει την αυτοπεποίθηση

Σε μια εποχή όπου με μοναδικά εφόδια ένα smartphone και ένα υποτυπώδες στουντιάκι μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει πορνογράφος και το πορνογραφικό περιεχόμενο είναι σε μεγάλο βαθμό ελεύθερο και τζάμπα στο ίντερνετ, το πιο καυτό site στη σύγχρονη βιομηχανία ενήλικης ψυχαγωγίας δείχνει όλο και λιγότερες σεξουαλικές πράξεις και χρεώνει όλο και περισσότερα λεφτά αναλόγως του πόσο «δημιουργική» είναι η παραγγελία του συνδρομητή.

Αυτό μοιάζει να είναι το τελευταίο στάδιο της μακράς διαδικασίας αποσταθεροποίησης που έχει υποστεί η πορνογραφία από το ίντερνετ, κατά την οποία τα στούντιο παραγωγής απορροφήθηκαν από τις πλατφόρμες οι οποίες με τη σειρά τους εξελιχθήκαν σε εταιρείες που απέκτησαν τον μονοπωλιακό έλεγχο της βιομηχανίας πορνό.

Ο μεγαλύτερος τέτοιος «παίκτης» είναι η MindGeek, στην αυτοκρατορία της οποίας ανήκει και το Pornhub – ίσως το πιο δημοφιλές site πορνογραφικού περιεχόμενου στον κόσμο – που τροφοδοτείται με περιεχόμενο από εσωτερικές εταιρείες παραγωγής βίντεο για στρέιτ (Brazzers.com, Reality Kings) και για γκέι (SeanCody, Men.com).

H MindGeek γνωρίζει τα πάντα για τις προτιμήσεις των χρηστών πορνογραφικών ιστοτόπων, παρότι στο website της εταιρείας δεν αναφέρεται ότι οι περισσότεροι επισκέπτες στις πλατφόρμες είναι καταναλωτές σκληρής πορνογραφίας.

Οι τεχνοκράτες που δημιούργησαν την εταιρεία έχουν γίνει πάμπλουτοι ενώ πολλοί από τις / τους performers που οδήγησαν σ΄ αυτή την επιτυχία, αναγκάστηκαν να στραφούν στη πορνεία προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε sites όπως το RentMen.com και The Erotic Review, όταν τα μικρά στούντιο άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Άλλη μια σύγχρονη παραβολή για την εποχή της εντελώς ασύδοτης οικονομικής ανισότητας.

Ο ιδανικός πορνογράφος είναι ο εαυτός μου: To πορνό του επόμενου επιπέδου Facebook Twitter
Ο Mathew Camp, ο πιο δημοφιλής άντρας performer του OnlyFans

Και τώρα, sites σαν το OnlyFans επαναφέρουν αυτό το μοντέλο διαδραστικής σχέσης ανάμεσα στον θεατή / καταναλωτή και το μοντέλο / performer, φιλοδοξώντας μάλιστα να ξεφύγει από τα εναλλακτικά όρια της πορνογραφίας και να γίνει μια πλατφόρμα που θα απευθύνεται σε πάσης φύσεως κοινό.

Αρκεί να παρακάμψει κάποια βασικά εμπόδια όπως την απουσία σχετικής εφαρμογής στο iPhone. Όπως είναι τώρα η πλατφόρμα, κατά πάσα πιθανότητα εμπίπτει στους περιορισμούς που έχει θέσει η Apple για «απροκάλυπτα σεξουαλικό ή πορνογραφικό περιεχόμενο». Κι αν ακόμα πάντως επέτρεπε η Apple μια εφαρμογή OnlyFans, το 30% που θα χρέωνε ως προμήθεια, θα ήταν προβληματικό. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Με στοιχεία από τους New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ