Και τώρα που όλοι δουλεύουμε από το σπίτι, θα «αντέξει» το Ίντερνετ;

Και τώρα που όλοι δουλεύουμε από το σπίτι, θα «αντέξει» το Ίντερνετ; Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες μέρες, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ολοένα και περισσότεροι από μας εργαζόμαστε από το σπίτι. Όμως, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να έχουμε γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ προκειμένου να φέρουμε εις πέρας και αποτελεσματικά τον όγκο της δουλειάς μας. Είναι, όμως, εφικτό κάτι τέτοιο;


Απ'ό,τι φαίνεται, αυτό θα εξαρτηθεί κατά βάση από δύο παράγοντες: ο πρώτος είναι το δίκτυο που έχει ο κάθε χρήστης του Διαδικτύου στην περιοχή του και ο δεύτερος είναι ο πάροχος. Για παράδειγμα, στις Η.Π.Α. τρεις από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου είναι οι Comcast, Charter και Verizon.


Ως γνωστόν, οι περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο Ίντερνετ αργά το απόγευμα, αφού δηλαδή έχουν γυρίσει από τη δουλειά τους και θέλουν να χαζέψουν κάτι online. Όμως, τις τελευταίες μέρες που αυτή η «κανονικότητα» έχει πάψει να ισχύει, το ερώτημα που γεννάται είναι εάν τα δίκτυα θα καταφέρουν να στηρίξουν τόσα εκατομμύρια εργαζομένων και μαθητών, που κάνουν όλες τις δουλειές από το σπίτι.


Εκτός αυτού, πολλοί είναι οι καταναλωτές που επιλέγουν να έχουν γρήγορες συνδέσεις στο Ίντερνετ για τον χώρο εργασίας τους και πιο χαμηλές στο σπίτι. Αυτό, φυσικά, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ταχύτητα, καθώς όταν την ίδια στιγμή πολλοί προσπαθούν από το ίδιο δίκτυο Wi-Fi να στριμάρουν ένα βίντεο online ή να κάνουν βιντεοκλήση με κάποιον, τότε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλή ποιότητα του δικτύου.


Ο Tom Wheeler, πρώην επικεφαλής της Federal Communications Commission, ερωτώμενος για το ποια θα είναι η κατάσταση που θα επικρατήσει, απάντησε τα εξής: «Απλά δεν ξέρουμε. Αυτό που μπορεί να είναι αρκετό, από άποψη δικτύου, για ένα ζευγάρι που δουλεύει με τους υπολογιστές από το σπίτι, ίσως να μην είναι αρκετό εάν σε αυτό προστεθούν και οι υπολογιστές των παιδιών που παρακολουθούν όλη μέρα τα μαθήματα από τον ίδιο χώρο».


Στο Σιάτλ, για παράδειγμα, που αποτελεί επίκεντρο εξάπλωσης του κορωνοϊού για τις Η.Π.Α., τα πρώτα προβλήματα με το Ίντερνετ εμφανίστηκαν στις 30 Ιανουαρίου, δηλαδή εννιά μέρες μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην περιοχή, καθώς ολοένα και περισσότεροι ήταν αυτοί που ήθελαν να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Αυτή η κατάσταση, μάλιστα, φαίνεται πως εξακολουθεί να επιδεινώνεται καθώς την περασμένη εβδομάδα η κίνηση (traffic) στο Διαδίκτυο ήταν αυξημένη κατά 30%, συγκριτικά με μια μέση εβδομάδα του Ιανουαρίου. 

Με πληροφορίες από NYT

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COLOSSAL BIOSCIENCES ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Εταιρεία που θέλει να επαναφέρει το μαμούθ ανακοίνωσε ότι εκκόλαψε κοτόπουλα σε τεχνητά αυγά

Η εταιρεία μιλά για ένα νέο βήμα για τη «νεκρανάσταση» εξαφανισμένων ειδών, με στόχο η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πτηνών που θα μοιάζουν με το γιγαντιαίο moa της Νέας Ζηλανδίας
THE LIFO TEAM
Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Τech & Science / Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Στο Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε το Gemini Spark, έναν AI βοηθό που θα οργανώνει email, σημειώσεις, αγορές και αναζητήσεις στο παρασκήνιο μαζί με νέα εργαλεία βίντεο και την επιστροφή των έξυπνων γυαλιών.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM