Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα;

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα; Facebook Twitter
0

Γιοβάννα Λύκου

Οινοχόος, sherry educator, αρθρογράφος στο bitterbooze.com, συνδημιουργός του Wine in the City

Αυτό το καλοκαίρι θα με συναντήσετε συχνά να απολαμβάνω ένα Fino Sherry Jarana της Lustau. Η πεμπτουσία της απλής αυτής εκδοχής Fino προσφέρει μια ξηρή, ντελικάτη και συνάμα πικάντικη παλέτα, ξεδιπλώνοντας αρώματα φρέσκου αμυγδάλου και εσπεριδοειδών πλάι σε μια ελαφριά οξύτητα για τον ουρανίσκο.

Απολαύστε το σκέτο ως απεριτίφ στους 7-9°C, συνδυάστε το με θαλασσινά στο τηγάνι, ψάρια και ζυμαρικά με πέστο και ζητήστε το στα αγαπημένα σας μπαρ με τόνικ και φλούδα γκρέιπφρουτ. Εις υγείαν ή, μάλλον, «Salud»!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα; Facebook Twitter

Σώτια Δαβάκη

Marketing and Sales στην εταιρεία Mr Vertigo

Το Ασύρτικο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες. Τα παραδείγματα εκτός Σαντορίνης είναι λίγα και ένα από τα πιο απολαυστικά εξ αυτών, το Βόιλα του Κτήματος Λυραράκη στην Κρήτη, από την ομώνυμη περιοχή σε υψόμετρο 580 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Φινετσάτο, με ανθικές νότες, τραγανή οξύτητα, την τυπική ορυκτότητα της ποικιλίας και σε τιμή άκρως δελεαστική!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα; Facebook Twitter

Άγγελος Δαμουλιανός

Iδρυτής του botilia.gr

Για μένα, το κρασί του καλοκαιριού που έρχεται είναι αδιαμφισβήτητα το Μοσχόπολις 6 του Κτήματος Μοσχόπολις από τη Θεσσαλονίκη. Ένα λευκό blend των δύο πιο αξιόλογων ποικιλιών του ελληνικού αμπελώνα, του Ασύρτικου και του Ξινόμαυρου (blanc de noir οινοποίηση). Δροσερό, σπιρτόζικο, μπορείς να το πιεις μόνο του, αλλά ακόμα καλύτερα να συνοδεύσεις μεγάλη γκάμα αγαπημένων καλοκαιρινών πιάτων.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα; Facebook Twitter
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Γεύσεις που σκάνε σαν κύμα: Η παράδοση του Αιγαίου στο πιάτο

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ